Övmek - yermek

Dün… Salih Tuna Sabah’ta yazdı: – “Sözcü yazarı Soner Yalçın, emperyalistlerin Erdoğan’ı düşürmek istediğini yazıyor, sahibi olduğu sitede iktibas edilen...

Dün…
Salih Tuna Sabah’ta yazdı:
– “Sözcü yazarı Soner Yalçın, emperyalistlerin Erdoğan’ı düşürmek istediğini yazıyor, sahibi olduğu sitede iktibas edilen bu yazıya gelen yorumlarda bir ‘yandaş oldun’ demedikleri kalıyor. Mahalle baskısı sonucu, Erdoğan karşıtı yazı döşenmek için kırk dereden su getiriyor. Müşteri memnuniyetini esas alıyor…”
Mesaj attım:
– “Hadi ben 10 yazıda bir Erdoğan’ı övüyorum; siz 10 yazıda bir Erdoğan’ı eleştirebilir misiniz? Hangi mahalle baskısı?”
Yanıt geldi:
– “Okurun bu soruyu ve cevabı da bilme hakkı var. ‘Hangi mahalle’ baskısı; buyurun köşenizde yazın. Korkarım Erdoğan’ı 10 yazıda bir (10’u geçtim 100 deseniz de olur) övdüğünüzü ikrar etmek bile istemezsiniz…”
Soruma yanıt alamadım, canı sağ olsun. Zorlamak doğru olmaz, biliriz Erdoğan’ı eleştiremezler!
Gelelim bana…
Biz başka politik kültürden geliyoruz; bizde “kişiye biat” olmaz! Mahalledeki devrimci ağabeylerin küçük yaşlarda bize ilk öğrettiği; “eleştiri-özeleştiri” kavramları ve “politik doğruculuk” oldu.
Eleştiride kişiler ve kişilik amaç olmaz; önemli olan olgunun kendisidir.
Rehberimiz kişi/mahalle değil, kitap/teoridir.
Siyasi kırmızı çizgimiz emperyalizme tavırdır; bağımsızlıktır-yurtseverliktir.
Erdoğan bizim çizgimize gelirse savunuruz; uzaklaşırsa eleştiririz.
Yazarın mahallesine-liderine değil; ülkesine sorumluluğu vardır.

Dava açtı Aslında somut konuşmak gerekiyor.
Salih Tuna ile ortak savunumuz Filistin Davası.
Önümüzdeki dön...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.171 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.506 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar