Mont Pelerin Cemiyeti

Yeni Zelanda’da 50 kişiyi katleden Brenton Tarrant ve benzeri faşistler neden Türk-Müslüman düşmanı?Faşizm tarihine baktığınızda düşmanlar belli; komünistler – Yahudiler!Ne ara Türk-...

Yeni Zelanda’da 50 kişiyi katleden Brenton Tarrant ve benzeri faşistler neden Türk-Müslüman düşmanı?
Faşizm tarihine baktığınızda düşmanlar belli; komünistler – Yahudiler!
Ne ara Türk- Müslümanlar hedef oldu? Oysa…
İkinci Dünya Savaşı’nda Kafkasya ve Balkanlarda çok Türk-Müslüman Naziler ile iş birliği yaptı. Kudüs Müftüsü Emin el-Hüseyin ve kimi Türk generaller Hitler ile ilişki içindeydi.
Biliyoruz ki Soğuk Savaş döneminde emperyalistler İslamcı hareketlerle iş birliği yaptı. Vs.
Evet. Türk-Müslüman düşmanlığı ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?
Sizleri tarihsel yolculuğa çıkarmak istiyorum.
Tarih: 10 Nisan 1947.
Friedrich Hayek, Frank Knight, Karl Popper, Ludwig von Mises, George Stigler ve Milton Friedman gibi iktisatçıların-siyaset bilimcilerin oluşturduğu “Mont Pelerin Cemiyeti (MPS)” üyesi 39 kişi İsviçre’de toplandı.
Bugün ABD’li iş adamı George Soros kimse, dün de ABD’li iş adamı Harold W. Luhnow öyleydi; “özgürlükçü muhafazakârlara” para yağdırdı! Mont Pelerin’in baş destekçisiydi. İngiltere Merkez Bankası gibi kuruluşlar da finansörler arasındaydı.
Günümüzde Soros “Açık Toplum Enstitüsü” ile dünyaya nasıl yayıldı ise Mont Pelerin de 1955’te Londra’da Ekonomik İlişkiler Enstitüsü (IEA), 1977’de New York’taki Manhattan Politika Araştırmaları Enstitüsü ve 1981’de Atlas Ekonomik Araştırmalar Vakfı’nı kurdu.
Sınırsız-müdahalesiz piyasa istiyorlardı…
Buna “neo-liberalizm” denildi.

Benzerliğe şaşırmayın Soros’dan devam edeyim:
Alan Greenspan -Soros gibi- aslen Macar Yahudisi Amerikalı ekonomistti. ABD Merkez Bankası başkanı olan...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.171 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.506 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar