Suudlar ile İranlılar

Ortadoğu, tam da Ortadoğu’yu çok iyi anladığını düşünen kadroların yönetimde olduğu, inanılmaz kaynakların son dönemde zuhur eden düşünce kuruluşlarına ve “strateji...

Ortadoğu, tam da Ortadoğu’yu çok iyi anladığını düşünen kadroların yönetimde olduğu, inanılmaz kaynakların son dönemde zuhur eden düşünce kuruluşlarına ve “strateji uzmanlarına” aktarıldığı bir dönemde kaynıyor. Bölge, kaynamak bir yana aslında bildiğimiz düzenin gerek devletler gerekse toplumların yapısı düzeyinde çöküşünü yaşıyor. Yerine ne geleceği belli değil. Gidişat hayli tehlikeli.

Herhalde bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı aralarında Nimr Bakır El Nimr’in de bulunduğu 47 kişinin idam edilmesi ve ardından çıkan olaylar hakkında bir açıklama yapmak için üç gün bekledi.

İdamlar ve akabindeki gelişmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinden sonra gerçekleşti. O ziyaret sırasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,Suud liderliğindeki, Şii İslam ülkelerini dışlayan İslam Ordusu’nun her aşamasında yer alınacağını, iki ülkenin haksızlıklara karşı omuz omuza mücadele edeceğini açıkladı. Türkiye yeni yakın müttefiki Suudi Arabistan ile, geniş pazarı yakında dünyaya açılacak, kendisine gaz satan, yüzyıllardır savaşmadığı Doğu komşusu arasında kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alternatifler ne kadar gerçekçi? 12 Ağustos 2018 | 517 Okunma Veda ve teşekkür 05 Temmuz 2018 | 3.913 Okunma Bir seçimi kazanmak ya da bugünler için La Bamba 04 Temmuz 2018 | 4.812 Okunma NATO'nun belirleyici rolü 01 Temmuz 2018 | 174 Okunma NATO 30 Haziran 2018 | 270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar