Neden, neden?

Siirt’te, İpek Er’e 20 gün boyunca tecavüz edip onu ölüme sürüklediği ileri sürülen Musa Orhan, 6 gün tutuklu kaldığı cezaevinden önceki akşam tahliye edildi. İnsan sürekli ‘neden’...

Siirt’te, İpek Er’e 20 gün boyunca tecavüz edip onu ölüme sürüklediği ileri sürülen Musa Orhan, 6 gün tutuklu kaldığı cezaevinden önceki akşam tahliye edildi. İnsan sürekli ‘neden’ diye haykırmak istiyor... Neden ya, neden? Çünkü, kaçma tehlikesi yokmuş! Bu kadar basit yani. Delirirsin! Evet, belki suçu henüz kanıtlanmadı ama bu iddiayla yargılanan birini salmak neden? Hakkında tecavüz suçlaması bulunan birinin, elini kolunu sallayarak gezmesine izin vermek neden? Bu karar, onları korumak kollamak demek değil mi?

Kendi kızınızı, kız kardeşinizi, annenizi koyun yerine; onları düşünün ve yapmayın şunu, yeter!! Tecavüz suçtur, bunu artık o kalın kafalarınıza sokun. Ve bu iddiayla yargılanan birinin serbestçe dolaşması kamuoyu vicdanını yaralar, kadınları yaralar. Bunların serbest kalmasından daha acısı da; bu kararı verenlerin, bu zihniyettekilerin varlığı... Siyaset dünyasının sessizliği. Yazık, gerçekten çok yazık. İnsanın kelimeleri tükeniyor.

Adaletin bu mu dünya?

Bütün gün Twitter’da bir karşılaştırma dolaştı durdu. Bence burada da paylaşmaya değer. Soldaki şahıs; sokak ortasında şiddet gören bir kadını koruma pahasına kendini ortaya atan Kadir Şeker... Şu an tutuklu. Eğitimi, tüm hayatı yarım kaldı. Sağdaki şahıs ise; genç bir kıza 20 gün tecavüz ettiği ve intiharına sebep olduğu ileri sürülen Musa Orhan... “Bana bir şey olmaz” dedi, dediği gibi de oldu. Elini kolunu sallayarak dolaşıyor.

Üstelik mahkemenin gerekçeli kararında ‘rızaya dayalı cinsel yakınlaşma’ deniliyor. İşte beklenen oldu! Sonra gençler, “Yurtdışında yaşamak istiyorum” dediğinde, onları suçlayanlara, çamur atanlara gerekçe lazım olursa, bütün bunlar burada dursun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar