Bir garip yılbaşı

Garip çünkü dünyanın pek çok yerinde meydanlar bomboştu. Çünkü ilk kez bir yılbaşı gecesinde eğlenmek, kaynaşmak, ‘üç, ikiii, biiir’ diye geri sayım yapıp sarılmak...

Garip çünkü dünyanın pek çok yerinde meydanlar bomboştu. Çünkü ilk kez bir yılbaşı gecesinde eğlenmek, kaynaşmak, ‘üç, ikiii, biiir’ diye geri sayım yapıp sarılmak, öpüşmek yasaktı. Çekirdek aileler yapabildi o kadar. Onlar da yapsın zaten. Öte yandan dansözlü kutlama yapma inadıyla toplaşanlar, villaları eğlence yerine çevirenler, kumar oynatanlar, havai fişek patlatmaya kalkanlar falan derken bi tuhaftı her şey. Ne oldu sonuçta? Sosyal medyaya, ekranlara talim! Bir yıl önce, pijama terlik televizyon en büyük eğlencemiz olacak yılbaşı gecesi deseler, inanır mıydınız? İnanmazdım ama oldu. Peki neler mi oldu?

Açıkçası her türlü felaketi bekliyordum ama bayat bir türban tartışmasıyla yeni yıla girmeyi asla beklemiyordum! Bu yıllar öncesinde kalmış tartışmanın ne sebeple gündeme geldiği önemli değil. Önemli olan artık bize yeni şeyler söyleyecek siyasetçilerin hayatımızda olması gerektiği! Bilimin, teknolojinin, sağlığın, eşitliğin öne çıkması gereken şu günlerde; kadının ne giydiğiyle, ne örttüğüyle ilgilenen siyasetçiler umrumda bile değil.

Bakın yeni yıla girerken kaç kadın vahşice öldürüldü, bununla ilgili ne yaptınız bize bunlarla gelin. Kadına şiddetle ilgilenin, kadınların haklarıyla ilgili konuşun. Yeni yılda siyesetçilerden tek beklediğim budur yoksa gölge etmesinler. Ha bir de yeni yılın ilk nü fotoğrafı Zülfü Livaneli’nin göbeği olmamalıydı! Büyük hayal kırıklığı yaşadım. Nasıl bir senesin sen 2021?

Yılbaşı gecesi evde olmaya alışkınım ama ilk kez ne yapacağımı bilemez haldeydim açıkçası. Sonrasında da 3 gün karantina!! Kolay değil tabii. Ben de eve kapanmaktansa, İstanbul yakınlarındaki bir otele atayım kendimi dedim; NG Sapanca Enjoy’a geçtim bir kaç yakın arkadaşımla. Ormanın içinde oluruz, temiz hava, bol gıda, yürüyüş yaparız dedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 147 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 171 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar