HDP-DEM Partisinde Kürtler var mı?

Bu parti Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek için kurulmuş bir parti. Kendilerini öyle tarif ediyorlar. Kürt halkının uzun zamandır ekonomik ve kültürel olarak yok...

Bu parti Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek için kurulmuş bir parti. Kendilerini öyle tarif ediyorlar. 

Kürt halkının uzun zamandır ekonomik ve kültürel olarak yok sayıldığını söyleyen bu parti ve türevleri bir hak arayışında olduklarını dillendiriyorlar.

Doğrusunu söylemek gerekirse bir dönem devletin ciddi yanlışları oldu. 

Kürt halkının dili, kültürü, kimliği yok sayıldı. Oysa ülkenin bütünlüğü içerisinde bu haklar verilebilirdi. AK Parti döneminde ortaya konulan açılım süreci bu eksiklikleri gidermek içindi. Gerçekten çok radikal demokratik adımlar atıldı.

Ancak PKK ve HDP bu demokratik refleksten istifade ederek hendekler kurdu, ülkede özerklik ilan etmeye kalktı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar