Erdoğan, Muhammed Mursi’den vaz mı geçti?

Cumhurbaşkanımızın Mısır ziyareti çerçevesinde bazı yazı ve yorumlar dikkatimi çekti. Genellikle Erdoğan’ın Mısır’ın idam kararı verilen ve mahkemede şehit edilen Devlet Başkanı...

Cumhurbaşkanımızın Mısır ziyareti çerçevesinde bazı yazı ve yorumlar dikkatimi çekti. Genellikle Erdoğan’ın Mısır’ın idam kararı verilen ve mahkemede şehit edilen Devlet Başkanı Mursi’ ye sahip çıkmaktan vazgeçtiği iddia edildi.

Aslında bu kampanya Erdoğan’ı yıpratmak için yapılıyor. Erdoğan ümmet diyen bir lider. Kalbinde Mursi sevgisi çok fazla. Öte yandan Mısır gibi güçlü bir ülke ile ilişki kurmak ülkemizin ve ümmetin çıkarınadır.

Neden mi? Akdeniz’de doğal gaz arıyorsunuz, Mısır’la barışmazsan arayamazsınız. Filistin’e yardım sadece Mısır üzerinden yapılıyor. Filistin’e yardım yapılacaksa ve bu sorun çözülecekse yine Mısır’la çözeceksin.

O nedenle devletimizin çıkarı bu ilişkileri sürdürmektedir. Burada esas nokta devlet ile milletin ayrılmasıdır. Devlet ne yapıyorsa millet aynısını yapmak zorunda değil ki. Bizim Şehit Muhammed Mursi’yi sevmememizi kim engelleyebilir. Biz onu rahmetle anarız.

Ancak devlet hamasetle yönetilmez. Erdoğan, devleti ve ümmeti düşünerek adım atmış ve doğru yapmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar