Kamu spotu reklam gibi

Ev ahalisinin dikkatini her an ‘zorunlu’ olarak izleyicinin karşısına çıkan kamu spotları çekti. Sigara milat olmuştu. Sonra her bakanlık ve vakıf ‘kamu spotu’ yayınlamaya başladı. Valla sektör...

Ev ahalisinin dikkatini her an ‘zorunlu’ olarak izleyicinin karşısına çıkan kamu spotları çekti. Sigara milat olmuştu. Sonra her bakanlık ve vakıf ‘kamu spotu’ yayınlamaya başladı. Valla sektör oldular. Eğitmek, uyarmak tamam da bizde bu iş abartıldı. Ekranda, reklam gibi kamu spotlarının oranı nedir, merak ettim. Geçtiğimiz ağustosta ürün reklamlarının ekranda aldıkları süreyle ilgili rakamlar geldi. 95 ürün arasında, iki kalem dikkat çekiyordu. Kamu kuruluşları, vakıf ve dernekler... Kamu kuruluşları, 299 bin 984 saniyeyle 90 reklam ürününü geçiyor. Vakıf ve dernekler, 337 bin 448 saniyeyle 91 ürünü geçiyor. İkisi de aslında ‘kamu yararı olduğuna karar verilen bilgilendirici ve eğitici nitelikteki film’ kategorisine giriyor. Toplamda, bütün reklam ürünlerinden daha fazla ekranda yer alıyorlar. Amaç, toplumu eğitmek mi? 

‘Çarkıfelek’ devam edecek

Mehmet Ali Erbil’in ‘Türk Malı’ndan kovulduğu yazıldı. ‘Çarkıfelek’in de tehlikede olduğu söylendi. Erbil, bu sezonun son ‘Çarkıfelek’ programını sundu. Duyduğum, bir aksilik olmazsa seneye de Star TV’de izleyiciyle buluşacak.

‘Günü değişiyor, karar sonra’

Gündüz kuşağı, ‘cinayet, kaybolanların bulunması’ temalı programlarla ilgili ‘bitirme’ kararları gelmeye başladı. Gerekçe, “Yeterli izlenme oranı almıyorlar” şeklinde. FOX’ta Seda Akgül’le ilgili böyle bir karar alındı. İsmi geçenlerden biri de Balçiçek İlter. Kanalın, “Saatini değiştiriyoruz, kararı sonra vereceğiz” dediği söyleniyor. Sevgili Mesut Yar, “TV’ler özellikle gündüz kuşağında format sıkıntısına düşünce, eski defterleri karıştırmaya başladı. İki eski dostun ismi bugünlerde yine gündemde. Bir dönem, ekranın fenomen işlerinden olan, ‘Biri Bizi Gözetliyor’ ve yine aynı işin ata babası diyebileceğimiz ‘Big Brother’... İki kanal, bu işler için kolları sıvamış. Show TV ve Star TV’nin olduğunu duydum” diye yazmış. Star TV’nin ilgilenmediği yönünde bilgi aldım. Evlilikle gündüze alışmış kanalların yerine yeni formatlar bulması ve bunu oturtması çok zor. ‘Zahide Yetiş’le ve ‘Gelin Evi’yle Show TV, gündüz kuşağını oturtmuş görülüyor. ATV de Müge Anlı’yla kaldığı yerden devam ediyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 106 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 172 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar