İstanbul'daki depremzede çocukların okul heyecanı...

Zil çaldı, eğitim takvimimizin ikinci yarıyılı başladı pazartesi günü. Fakat bu sefer başka bir telaşe daha vardı hepimizde. Okul arefesini yani Pazar gecesini, Sancaktepe'deki Mahmut Celalettin Ökten Öğrenci ...

Zil çaldı, eğitim takvimimizin ikinci yarıyılı başladı pazartesi günü. Fakat bu sefer başka bir telaşe daha vardı hepimizde. Okul arefesini yani Pazar gecesini, Sancaktepe'deki Mahmut Celalettin Ökten Öğrenci Yurdu'nda deprem çocuklarıyla birlikte yaşadık... Hüzün heyecanla karışıktı.

Büyük Kahramanmaraş depreminden sonra takriben 300 bin depremzedenin İstanbul'a geldiği düşünülüyor. Bunların büyük kısmı akrabalarının yanına gelmiş durumdalar, bir kısmı ise Büyükçekmece Öğrenci Yurdu ile Sancaktepe Mahmut Celalettin Ökten Yurdu'na yerleştirilmişler.

Prof. Sevgi Kurtulmuş hocamızla, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü'nün daveti üzerine depremzedelerin barındığı yurdu ziyarete gittik. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve ilgili müdürlükler tam kadro sahaya inmişler. Sabahlara kadar hiç uyumadan iş yapan kırmızı yelekli genç öğretmenlerle tanışmak, rüzgâr gibi koşan Milli Eğitim Müdürü Hale Bağçe Özbaş'a yetişmeye çalışmak, göz yaşartıcıydı.

İ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bir dostu uyandırmak..." 28 Mayıs 2023 | 475 Okunma Yeni Türkiye Sağı 24 Mayıs 2023 | 192 Okunma Maskeli balonun maskesiz müdavimleri... 21 Mayıs 2023 | 167 Okunma Bu nefretin bir dibi var mıdır? 17 Mayıs 2023 | 1.079 Okunma Ayasofya'da bir akşam namazı... 14 Mayıs 2023 | 884 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar