Yakıştı mı bu hareket ev sahipliğimize?

40 yılın başında hep beraber bir sevinç yaşadık... Ülke olarak, millet olarak geçen senenin şampiyon takımı Fransa Milli Takımı'nı konuk ettiğimiz Konya'da 2-0 mağlup ederek futbol tarihimize çok özel bir anı kaydettik.

Ettik ama bu sevincimiz, bu hevesimiz stadyumdaki bazı densiz izleyicilerin Fransız Milli Marşı çalındığı sırada protesto edip yuhalaması, ıslık çalması sayesinde gölgelendi.

Dün TFF’nin çiçeği burnundaki başkanı Nihat Özdemir’i aradım.

Hem maç galibiyeti nedeniyle tebrik etmek hem de söz konusu protesto ile ilgili ne düşündüğünü öğrenmek için.

Üzülmüş tabii o da. “Hiç gerek yok bu tür hareketlere!” diyor. Ve ekliyor: “Biz kimin milli marşı olursa olsun bırakın protesto edilmesini, sonunda alkışlanmasını arzularız. Konya’da da bunu beklerdik ama olmadı. Ve bir kısım seyirci Fransızların marşı çalındığı sırada ıslıklarla protesto etti. Cılızdı bu protestolar. Oluyor böyle şeyler ama tabii olmasa daha iyi olurdu…”

Özdemir’i anlıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanı olarak ılımlı konuşmak zorunda. Buna mecbur ama bence yine de “Maalesef böyle şeyler olabiliyor” dememek lazım.

Çünkü bu söylem konuk ettiği Fransa Milli Takımı’nı şuursuzca yuhalayan densizlerin yaptığını normalleştirir ve bir dahaki sefere de aynı şeyi yapmaktan hiç çekince duymazlar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 540 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar