Savcılık soruşturması haber değil midir?

Biliyorsunuz, sosyal medyada birkaç gündür kıyamet kopuyor... Atatürk’e, manevi kızı Afet İnan’a, annesi Zübeyde Hanım’a bir televizyon kanalında edilen hakaret ve iftiralar nedeniyle. Bu çirkinliklerini, yani...

Biliyorsunuz, sosyal medyada birkaç gündür kıyamet kopuyor... Atatürk’e, manevi kızı Afet İnan’a, annesi Zübeyde Hanım’a bir televizyon kanalında edilen hakaret ve iftiralar nedeniyle. Bu çirkinliklerini, yani hakaret ve iftiralarını köşeme yazıp bir de ben onların ekmeğine yağ sürmeyeceğim.

Bu konuda bence herkesin yapması gereken de budur. Ama yapılan bu aymazlık karşısında herkesin bir iki kelam etmesi ve tepki göstermesi de insanlığın bir gereğidir.

Sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla başta Derin Tarih adlı programı yapan Mustafa Armağan olmak üzere söz konusu yayında Atatürk ve özel hayatıyla ilgili iğrenç iddialarda bulunan Süleyman Yeşilyurt ile YavuzBahadıroğlu’na tepki olağanüstüydü.

Atatürkçü olmayan, hatta Atatürk’ün geçmiş politikalarından dolayı ona mesafeli duran isimler dahi kayıtsız kalamadılar bu çirkinlik karşısında. Bunlar arasında AK Parti’nin kuruluşundan beri destek veren ve gerek sosyal medyada gerekse siyaset alanında sıkı Erdoğancı olarak bilinen isimler de var.

Tepki o kadar büyük ve sert oldu ki bu 3 isimle ilgili yapılan suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da derhal soruşturma başlattı. RTÜK yapılan şikâyetleri hemen gündemine aldı ve bazı üyelerden yine çok sert açıklamalar geldi.

Özetle; sözüm ona tarihi gerçekleri kamuoyuna anlatmak adına milyonlarca insanın izlediği ekrandan Atatürk’ün yatak odasına kadar girip onun özel hayatıyla ilgili abuk subuk şeyler anlatan, daha da iğrenci manevi kızıyla ilgili herkesin midesini bulandıran iftiralar atan bu 3 tarihçi, toplumun her kesiminden gereken cevabı aldı yeterince.

Ben bundan sonra zinhar böyle bir şey olacağına inanmıyorum ama merak ettiğim, günlerden beridir konuşulan ve yargıya intikal eden bu olayın neden iktidara yakın medyada haber olmadığıdır? Hadi diyelim sosyal medyada olanı biteni görmediler, duymadılar, peki koskoca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmayı ve RTÜK’ün yapmış olduğu açıklamaları da mı duymadılar? Ya da duydular da bir haber değeri yok diye mi görmediler sayfalarında meseleyi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar