O fotoğrafa ödenecek paraya acıyorum

Çok açık söylüyorum; ben bu bedellilere 21 gün verilmesi düşünülen temel eğitim işine karşıyım! Sağolsun Devlet Bahçeli... Kıssadan hisse gibiydi aslında şu sözleri; "28 günde...

Çok açık söylüyorum; ben bu bedellilere 21 gün verilmesi düşünülen temel eğitim işine karşıyım!

Sağolsun Devlet Bahçeli... Kıssadan hisse gibiydi aslında şu sözleri; "28 günde yaylalar türküsünü dahi söylemeyi öğrenemeyecek adamlara bu eğitimi vermenin hiçbir anlamı yok!"

Ama gelin görün ki bir türlü vazgeçilmiyor bu işten. Hoş süre 28 günden, 21 güne düşürüldü. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan o konudaki gerekçeyi şu ifadelerle açıklamıştı:

 

“Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzman hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız"

 

Türlü açıklamalar okuyoruz bu işin sebebi olarak ancak en enteresan çıkış önceki gün Habertürk TV’de Kübra Par’a konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi.

 

21 güne indirilen bedelli askerlik temel eğitiminin neden gerekli olduğunu ifade eden Turan; “Bedelli yapacak olanların bir kısmı, az da olsa hatıra olarak askerlik yapmak istiyor” dedi.

 

Vallahi saçımı başımı yoldum bu açıklamaya.

 

Yani bu temel eğitimin tek nedeni uzun dönem askerlikten yırtmak isteyip de 15 bin TL veren ancak eşine, dostuna, arkadaşına, çoluğuna çocuğuna bir kare fotoğrafı gösterip; “Ben de askerlik yaptım!” diyebilmek isteyen bir kesim için mi?

 

Kim bu istek peşinde olanlar bilmiyorum ama sırf askerden hatıraları olsun diye böyle bir hayal peşinde olanların hatırına bu zorunlu eğitim için devletin para harcamasının mantıklı ve makul olduğunu düşünmüyorum.

 

Ve kimilerinin istediği gibi bir kare fotoğraf hatırına üniforma ve postala ödenecek o paraya acıyorum!

 

***

 

CHP’deki KRT TV’yi alacak havuz nereden?

Kimse bana kızmasın lütfen hemen hergün CHP yazıyorum diye… Suç vallahi benim değil. Ben de başka şeyler yazmayı çok istiyorum ama şöyle bir şey oluyor maalesef… Ben CHP ile ilgili kulis yazdıkça kulis yağıyor üzerine. Dün mesela kapanmak üzere olan KRT (Kültür Radyo televizyon) TV'nin yüzde 49’unu almak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde genel başkan yardımcıları Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak’ın girişimde bulunduğunu ve hatta KRT yöneticileri ile pazarlığın bittiğini, işin sadece yasallığa dökülmesinin kaldığını yazmış ve bu alışverişin ödemesinin de havuz gibi bir yerden karşılanacağını aktarmıştım…

 

Dün bu ‘havuz’ konusunda epeyce soru geldi.

“Nerede bu havuz?” diye soranlar oldu.

Yanıtlayayım bu soruların cevabını bana gelen bilgiler doğrultusunda…

Efendim… Geçtiğimiz Nisan ayının 13-14 ve 15’inde genel merkez CHP’li tüm belediyeleri Konya’da, Rixos Otel’de topluyor. Belediye başkanları ile CHP Genel Merkez yöneticileri ve ilgili milletvekililerinin katıldığı toplantıda rutin çalışmalar tamamlandıktan sonra nüfusu 100 bini geçen belediye başkanlarıyla özel toplantı yapacağız deniliyor. Ancak nüfusu 100 bini geçen belediye başkanlarının sayısının az olduğu anlaşılınca bu kez nüfusu 50 bini geçen belediyelerin başkanları gelsin bu özel toplantıya diye yeni bir davet yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar