KPSS mülakatı ile ilgili bu iddialar doğru mu Sayın Bakan?

Aslında daha önce yazmam gereken bir konuydu ama 15 gün önce başıma musallat olan grip belasından bir türlü tam kurtulamadığım için yazamadım. O nedenle “Mutlaka kaleme alacağım” deyip söz...

Aslında daha önce yazmam gereken bir konuydu ama 15 gün önce başıma musallat olan grip belasından bir türlü tam kurtulamadığım için yazamadım.

O nedenle “Mutlaka kaleme alacağım” deyip söz verdiğim genç öğretmen adayı arkadaşlarımdan özür diliyorum bu gecikme için.

Biliyorsunuz…

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 16 Aralık 2018’de yapılan “Öğretmenlik Mülakat Sınavlarının” sonuçları açıklandı.

Ve bu sonuçların sonunda da haklı olarak yüzlerce öğretmen adayı genç ayağa kalktı.

Neden?

Çünkü çok zorlu 3 aşamalı KPSS öğretmenlik sınavında 80’in üzerinde puan alarak başarı elden eden adayların bir kısmı sözlü mülakat sınavında elenmiş.

Denilebilir ki; “Yazılı da başarılı olan mülakatta da illa başarılı olacak diye bir kaide yok! Elenmiş olması gayet doğal!”

Tabii olabilir… Olmaz demiyorum ama bu elenenlerin arasında kendi branşlarında Türkiye derecesi yapmış adaylar da var.

Hadi diyelim 80 sınırdaki puan. Dolayısıyla mülakatta sorulan sorulara doğru cevap veremediği için eşiği geçememiş olabilir.

Ama yazılı sınavda 93.20 puan alarak dereceye giren bir aday nasıl mülakatta başarılı olamıyor!

Ve işin garip tarafı bu durumda olanların sayısı da bir değil, birden fazla.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar