Kınamadan sonra gelen o "ama" ikiyüzlülüktür!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugün köşesinden Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı önce kınayıp ardından ama, fakat, lakin ile başlayan cümleler kuran gazetecilere ateş püskürdü. Yılman o gazetecilere şöyle dedi: "Hiç kusura bakmayın. Samimi değilsiniz ve hatta ikiyüzlüsünüz!"...

Malumunuz…

Önceki gün, sadece linç girişimine maruz kalan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ya da CHP’liler değil, ülke olarak çok ama çok büyük bir badire atlattık.

O gün Türkiye’nin anlık durumunu ve geleceğini bambaşka bir noktaya devirecek büyük bir facianın eşiğinden döndük.

Allah muhafaza… Eğer Ankara Çubuk’ta, CHP liderine karşı hâlâ kim tarafından nasıl başlatıldığı bilinmeyen o linç girişimi sonuca ulaşmış olsaydı… Bugün nasıl bir Türkiye’de yaşadığımızı filan düşünmek de muhakeme etmek de istemiyorum.

Tekrar geçmiş olsun diyorum Sayın Kılıçdaroğlu’na ve tüm Türkiye’ye…

Gelelim şimdi o gün yaşananlar sonrası verilen tepkilerle ilgili meseleye…

Genelde olumlu oldu evet. Yani Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimine siyasetçiler başta olmak üzere, kanaat önderi olarak kabul edilen isimlerden, STK’lardan yani toplumun hemen her kesiminden kınama geldi.

Bizim mahallede de şu akmaz, kokmaz, suya sabuna dokunmaz tipler hariç hiç fena değildi verilen tepkiler.

Ancak bir kısım vardı… -Ve ne yazık ki bu kısmın içerisinde bu memleketin gördüğü tüm darbe ve öncesi felaketleri yaşamış bazı meslek büyüklerimiz de vardı-  Yazılarında önce CHP liderine karşı yapılan linçi; “Şiddetin her zaman karşısındayız! Asla tasvip etmiyoruz” ifadeleriyle kınamışlardı ancak o kınamanın hemen ardından da; “Ama, fakat, lakin” bağlaçlarıyla devam ederek az önce kınamış oldukları o şiddete bir biçimde gerekçe yaratmaya çalışmışlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.517 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 540 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 473 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar