Demiştim değil mi? "Bu iş karakolda biter" diye!

Bu yazıya başlamadan az evvel açıkladı CHP Genel Merkezi; "Kurultay yok!" kararını... Açıklamadan hemen sonra şöyle hızlıca bir göz attım sosyal medyaya ve gördüm ki sanki genel merkez kurultayı...

Bu yazıya başlamadan az evvel açıkladı CHP Genel Merkezi; "Kurultay yok!" kararını... Açıklamadan hemen sonra şöyle hızlıca bir göz attım sosyal medyaya ve gördüm ki sanki genel merkez kurultayı yapacakmış gibi bir beklentiye giren CHP taraftarları şaşkınlıkla saydırıyor ağzına geleni.

Sonra bir iki telefon geldi. "Çağrı Grubu" olarak bilinen taraftan. Yani olağanüstü kurultay isteyenlerden. Baktım ki, deli divane bir halde Genel Merkez'in verdiği sayının perde arkasına dair bir şeyler anlatıyorlar. "Efendim bizim verdiğimiz 630 imzayı, önce 605 diye açıkladılar, şimdi de 569 diyorlar, hile yapıyorlar" falan filan...

Yani baktım ki onlar da inanmış ciddi ciddi Genel Merkez'in kurultayı yapabilme ihtimaline.

Dedim ki kendi kendime; “Bir ben inanmamışım demek ki! “

Bir ben bu işin imza sayısının toplanması ya da toplanmaması ile ilgisinin olmadığını ve Genel Merkez'in imzalar tam da olsa, birkaç eksik de olsa bu kurultayı yaptırmamak için çamura yatacaklarını öngörmüş ve işin sonunun karakol olduğunu yazmışım da!

DEVLET ÇOCUĞUMA “NİTELİKSİZ” DAMGASINI NASIL YAPIŞTIRIR?

Nitekim görünen manzara bu efendim. Düne kadar bir belirsizlik vardı bu hususta ama artık yok! Çok net belli oldu ki CHP’deki bu iç işlerin çözümü için devreye girecek mercii mahkemeler olacak.

Oradan çıkan sonuç ne olur bilemem. Mahkemeler ne yönde karar verir, şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz ama her ne olursa olsun, sonuçta CHP’nin mevcut yönetimi bu kararı alarak adeta harakiri yapmıştır!

Hem kendilerini hem koca CHP’yi hem de Türkiye’nin sol, sosyal demokrasi, muhalif siyasetinin bitiş düdüğünü çalmışlardır.

Bundan sonra ne olur söyleyeyim CHP’de.

Kavga olur. Bol bol tartışma ve karşılıklı atışmalar ve arada bir de birbirlerine denk gelirlerse partililerin yumruklaşmaları olur.

Başka da hiçbir şey olmaz!

Artık kabul edin, kabul edelim kendisine hayrı dokunmayan bu CHP’den Türkiye’ye de bir hayır gelmez!

**********

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar