Bu çağrıya uymayan kadın bizden değildir!

Aslında hiç böyle bir yazı kaleme alma fikrim yoktu... Ama az önce internette dolaşırken; "Kadından muhtar olamaz!" başlıklı haberi okuyunca dedim ki kendi kendime;

“Bunu diyenlere inat! Kadın muhtara oy ver Sevilay ve mümkünse tüm hemcinslerini de aynı şeyi yapmaya teşvik et!”

Haber neydi peki?

Yani kim ya da kimler kadından muhtar olamayacağını iddia ediyordu.

Bunu diyen Diyarbakır’da muhtar adayı olan Ahmet Okçu adlı bir karşı cins ama aslında biliyoruz ki bu fikre bu topraklarda yaşayan erkeklerin neredeyse yüzde 80’i falan sahip!

İşte nasıl olmuşsa… Diyarbakır’daki o muhtar adayı Ahmet Aga… Dile gelmiş ve rakibi Nuray Sakın ile birlikte katıldığı bir televizyon yayınında, “Kadından muhtar olamaz!” deyivermiş.

Peki niye?

Çünkü efendim muhtar, taziyelere gidermiş, kavga edenleri ayırırmış, düğünlere gidermiş... Bu yüzden de bir kadın muhtarlık yapamazmış. Muhtar dediğin kişi mahallesi ve kurumlar arasında köprü olmalıymış ve her yere gidebilmeli, cesaretli olmalıymış. Bütün bu işler kadınların yapabileceği işler değilmiş filan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar