Aklınızı kiraya mı verdiniz kardeşim!

"Olmaz! Kılıçdaroğlu hegemonyasındaki delege asla olağanüstü kurultay için imza vermez" diyen birçok meslektaşıma inat başından beri tersini savunan biri olarak haklı çıkmış olmaktan dolayı...

"Olmaz! Kılıçdaroğlu hegemonyasındaki delege asla olağanüstü kurultay için imza vermez" diyen birçok meslektaşıma inat başından beri tersini savunan biri olarak haklı çıkmış olmaktan dolayı kendimle gurur duyuyorum...

Önümüzdeki cuma günü sona erecek imza sürecinin kesinlikle muhalifler lehine sonuçlanacağına eminim. Genel merkez istediği kadar yalanlamaya çalışsa da değişim isteyen taraflar partiyi olağanüstü kurultaya götürecek imza için yeterli sayıyı yakaladı.

Dün yazıya oturmadan evvel yeterli sayının üzerine çıkıldığı bilgisini almıştım.

Güvendiğim haber kaynaklarıma göre toplanan imzaların genel merkeze teslim edilmemesinin ise iki temel sebebi var.

1) Yasal süre olan 15 günü tamamlama isteği

2) Kurultay için yeterli imza sayısının çok daha üzerine çıkma çabası

Bu rakamın önümüzde cuma günü sonunda ne olacağını hep beraber göreceğiz. Belki tam yeterli sayının biraz üzeri olur rakam, belki de o kadarda kalır bilemem ama bildiğim tek şey; konjonktürel olarak bakıldığında daha ilk günlerde 1000 imzanın toplanmış olması gerekiyordu.

Ama hepimiz farkındayız ki bu asla olamayacak, çünkü maalesef CHP’nin kurultay delegelerinin bir kısmı sanki aklını kiraya vermiş.

Kızacaklar şimdi bendenize ve büyük bir ihtimalle hoplayacaklar üzerime bu benzetmeyi yaptığım için ama hiççççç umurumda değil, çünkü ben bal gibi de doğruyu söylüyorum. Herkesin bilip de söyleyemediği, dile getirmediği bir gerçeği aynen şöyle haykırıyorum!

Siz CHP’yi, ona oy veren milyonlar gibi bir siyasal hareket, parti ya da oluşum gibi görmüyorsunuz!

Sakın bana itiraz etmeyin, sakın ha boşu boşuna carlamayın! Çünkü öyle olmasaydınız asıl sorumluluğunuz gereği hareket etseydiniz çoktan imzayı basmış ve 9 seçimdir üst üste yenilgi alan bu son derece başarısız ve basiretsiz genel başkanı ve yönetiminin değişimini istemiştiniz bile!

Delege dediğin kişi kendisine yetki verilerek bir yere veya birinin katına gönderilen kimse, elçi, murahhas demektir.

Sizi delege yapan Kılıçdaroğlu veya ekibi değil.

Sizi delege yapan CHP’ye oy veren milyonlardır.

Sokakta milyonlarca insan Kılıçdaroğlu’yla CHP’nin bir tık ileri gidemeyeceğini görüyor ve isyan ediyor.

Partinize resmen üye olan insanlar aynı şeyi söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 540 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar