Yüzyılların kavgası çıkıyor

Yeni dönemin olayları, dayatma ve kurguları, tam da Osmanlı’nın çöküşü dönemini ve Birinci Dünya Savaşı ortamını hatırlatmaktadır. Lakin tarihten de bildiğimiz gibi Birinci Dünya...

Yeni dönemin olayları, dayatma ve kurguları, tam da Osmanlı’nın çöküşü dönemini ve Birinci Dünya Savaşı ortamını hatırlatmaktadır.

Lakin tarihten de bildiğimiz gibi Birinci Dünya Savaşı ortamı, İkinci Dünya Savaşı vesilesiyle, yeni kurguya tam nokta koyabildi.

İlk aşama; büyük cihan devletlerinin ortadan kalkmasını, İkinci Dünya Savaşı ise yeni aktörlerin yerinin pekişmesine yol açtı.

Şimdi yeni yüz yılın başında “kimler devre dışı bırakılma çabasında”, “kimler yeni aktör olarak devreye girme gayretinde” ve “hangi dengeler, bu dayatmayı giderek kanlı ve ısrarla kesinleştirmektedir”.

Dünyanın yeni düzeninde, “Afganistan ve Türkiye neden bu kadar önemlidir” sorusu, esasında bize oyunun içyüzünü anlatmakta.

Belki de bu sebeptendir ki; Amerika&rs

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.719 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.608 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.279 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.407 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.956 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar