Türkiye - Rusya ilişkileri neden hedefte?

Önce Rusya'ya ait üsler, insansız hava aracı ile vuruluyor. Çıkış noktası, İdlib gösteriliyor. Malum İdlib, Türkiye'nin kontrolünde.  Sonra Şam Rejimi, Özgür Suriye Ordusu'na ait yerleri ve sivilleri...

Önce Rusya'ya ait üsler, insansız hava aracı ile vuruluyor. Çıkış noktası, İdlib gösteriliyor. Malum İdlib, Türkiye'nin kontrolünde. 

Sonra Şam Rejimi, Özgür Suriye Ordusu'na ait yerleri ve sivilleri vuruyor. Malum, Rejim üzerinde garantör, Rusya ve İran'dır. 

Daha sonra, PKK-PYD-YPG terör örgütleri, düzenli ordu kurarak saldırılara cevap vereceklerini ilan ediyor. 

Rusya Başkanı Putin, "İdlib'den çıkan ve Rusya üslerini vuran insansız hava araçlarının çıkış noktası İdlib olarak gösterilse de, Türkiye ve yönetiminin kesinlikle bu olayla alakası olmadığına emin olduğunu" ifade ediyor. Ayrıca provokasyonun kimler tarafından yapıldığını bildiklerini, hatta kimlerin ne kadar para aldıklarından haberdar olduklarını beyan ediyor. 

Putin; kullandığı bir cümle ile şuna işaret edi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.719 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.608 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.278 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.407 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.956 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar