Teknik düzeltme…

Haftayı ABD teknoloji hisselerinden başlayarak dünya borsalarına yayılan satışlarla bitirdik. Piyasalardaki satışları yukarı yönlü trendin bozulmasından ziyade teknik bir düzeltme olarak görüyoruz.Fed’in...

Haftayı ABD teknoloji hisselerinden başlayarak dünya borsalarına yayılan satışlarla bitirdik. Piyasalardaki satışları yukarı yönlü trendin bozulmasından ziyade teknik bir düzeltme olarak görüyoruz.

Fed’in güvercin taklaları atmaya devam ettiği ve ABD şirketlerinin %75’inin beklentilerden daha iyi kar açıkladığı mevcut konjonktürde hisse senedi piyasalarındaki yükseliş trendinin tersine dönmesi ihtimalini düşük görüyoruz.

Fed toplantısı sonrasında geçen hafta dolar değer kaybederken ABD tahvilleri değer kazandı. FOMC açıklamasında piyasaların sevdiği iki temel mesaj var:

(i) Enflasyonun %2’nin altında kalmasının geçici olmadığının kabul edilmesi;

(ii) Fed’in bilançosunu küçültmeye başlamakta hızlı davranmayacağı.

Piyasalar faiz artırımının Fed’in tahmininden çok daha yavaş olacağını zaten büyük ölçüde fiyatlamıştı. Ancak bilanço küçültme işlemine başlangıcın Eylül ayından sene sonuna doğru kayması yeni bir gelişme.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pirus zaferi… 01 Ekim 2018 | 323 Okunma Sen vaktinden çok sonra gelen… 24 Eylül 2018 | 170 Okunma Merkez gol pasını verdi, sıra ekonomi yönetiminde… 17 Eylül 2018 | 211 Okunma Piyasalarda Merkezin-çekim gücü 10 Eylül 2018 | 294 Okunma Zayıf Türk Lirası tehdit mi fırsat mı? 03 Eylül 2018 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar