Zihin ‘dolar’sa kur yükselir

Neyi konuşursan onu büyütürsün… İnsan zihni neye hazırsa onu duyar. Aklına koyduğunu görür, diline doladığını tercihi haline getirir.Küresel operasyonların odağındaki Türkiye'de dolar...

Neyi konuşursan onu büyütürsün… İnsan zihni neye hazırsa onu duyar. Aklına koyduğunu görür, diline doladığını tercihi haline getirir.
Küresel operasyonların odağındaki Türkiye'de dolar üzerinden ekonomiye yönelik algı operasyonları, tam da bunu yapıyor. İnsanların zihninde; "dolar acaba daha ne kadar yükselir?" sorusunu şekillendiriyor.
Tam da bu noktada doların yukarı doğru seyir izleyeceği "zehrini" beyinlere şırınga ediyor. Bir sonraki adımda dolarda meydana gelecek hareketlerde, yukarıya doğru olanlar üzerinden "algıda seçicilik" başlayacak, doların düşeceğine dair gerçekler belki de pek çokları tarafından ıskalanacak.
Peki, dolar ne olacak? Bu sorunun nokta cevabı olamaz. Dolar bu; çıkar da iner de. Ancak sürece bakınca geleceğe dair "tutarlı" tahmin yapmak pekâlâ mümkün…
Ancak; FETÖ'nün finansal çetesinin hazırladığı dolar videoları, sosyal medyada servis ediliyor, suni gündem oluşturup dolar üzerinden "korkular" tetikleniyor.
Doların yurtdışında tırmanacağı yeni doruk kalmadı… FED'in atacağı adımlar şekillendi, fiyatlandı. Trump'un izleyeceği politikalar şekillendi, fiyatlandı.
Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilişkilerinde genel tutum şekillendi, fiyatlandı.
Küresel durgunluk şekillendi, fiyatlandı.
Bu şartlar altında doların içerideki hareketi, dışardaki gelişmeler "aşağı doğru seyir" içerse de sırf bizim zihin yapımıza yerleştirilen korku virüsleri yüzünden farklı şekillenecek. Asıl korkmamız gereken, doları kendi zihinsel tutumumuzla daha da tırmandırmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar