Yeni seçimin dili barış ve ekonomi

Dün MHP'nin koalisyonu kilitleyen tutumuyla, yeni seçimin detaylarını konuşmaya başladık. Sandık gecesinden bu yana her hal ve şartta "ana muhalefet partisi" olma arzusunu dile getiren MHP'nin bundan sonraki...

Dün MHP'nin koalisyonu kilitleyen tutumuyla, yeni seçimin detaylarını konuşmaya başladık. Sandık gecesinden bu yana her hal ve şartta "ana muhalefet partisi" olma arzusunu dile getiren MHP'nin bundan sonraki serencamı baraj altı mı baraj üstü mü kalacağına dairdir.
Ancak hayat sürüyor ve yeni seçimin sadece tarihi değil, kampanya dili de tartışılıyor. Bu konuda en belirgin adım Ak Parti'den geldi. Son seçimde reform paketleri ve past performans üzerinden kampanya dili kuran Ak Parti bu defa, "yarını" ve somut vaatleriseslendirecek.
CHP'nin son seçimde meydanlarda denediği vaat dili, bir yere kadar karşılık bulmuş, en azından oy kaybını önlediği gibi ekonomik vaatleri diğer partilerin stratejilerini de etkilemişti. MHP, bu alanda seçim beyannamesini geciktirmiş, CHP'nin vaatlerini adetaaçık artırmaya çıkarmıştı.
HDP'nin "Türkiye partisi" söylemi yanı sıra ekonomide belirgin vaadi olmadığı gibi seçmeninin de bunları ciddiye almadığına tanık olmuştuk. Seçime giren diğer partilerinasgari ücreti 5 bine, emekli ve çalışan maaşlarını rekora taşıdığını gördük.
Ak Parti'nin seçim öncesi açıkladığı 25 dönüşüm paketi ve 1.300 stratejik eylem planı, daha sonra 100 maddelik Yeni Türkiye Sözleşmesi'ne dönüşmüştü. Ancak yeterinceanlatılmadığı ve reformlara fazlaca yer verilirken somut ekonomik vaatlerin kısa tutulması, beklenen performansı sağlayamamıştı. 
Şimdi durum çok farklı... Gerek rakip partilerin meydanlarda denediği söylemler gerekyarına dair elle tutulur, anlaşılır, somut ekonomik kazanımlar ve biten çözüm süreciyerine barışı işleyecek vaatler meydan bulacak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar