TİM değilse kim?

Daha önce de yazdım; Türkiye'nin öncelikli sorunu terör kadar, ihracatın çift haneli küçülmesidir. 60 bin ihracatçının bu felakete çare üretmesi; terörle mücadele kadar...

Daha önce de yazdım; Türkiye'nin öncelikli sorunu terör kadar, ihracatın çift haneli küçülmesidir. 60 bin ihracatçının bu felakete çare üretmesi; terörle mücadele kadar önemlidir.
Çokuluslu şirket DAEŞ ve çözüm ortağı PKK'ya karşı sınırda mücadele veriyor. Savaş uçaklarımız havalanıyor ve en ucuzu binlerce dolar olan mühimmatımız, ne kadar gerekiyorsa o kadar kullanılıyor. 
Savaşın bir ekonomisi vardır. 40 yıl önceki Kıbrıs Harekâtında zayıf ekonomi ile savaşa girmenin ne kadar yüksek maliyeti olduğunu yaşadık. Ardından onlarca yıl süren ambargoda cabası… İzleyen yıllarda hiperenflasyon ve krizlerimiz… Ancak şimdi terörle savaşımıza güçlü ekonomi eşlik ediyor.
40 yıl öncesinden farklı olarak kendi silah sanayiimiz var ve mücadeleyi sürdürebilir kılan unsurlardan biri de bu… Terörle, düşmanla savaşın finansmanı için ekonomiyi güçlü tutmak, hayati önemde ise bunun tedbirini geliştirmek acil hale gelir.
Zaten son 3 yıldır patinaj yapan büyümeyi hızlandırmak için ilave tedbir şarttır ve ihracat; bu alanda en stratejik sektördür.
Çünkü onların kazandırdığı döviz ile terörle savaşın finansmanı sürdürülebilir kılınacaktır.
Düne kadar çift hane büyüyen ihracatın etrafımızdaki cehennem yüzünden çift hane küçülüyor olmasının acilen önüne geçilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar