Pakistan FETÖ’den temizleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Pakistan'dayız. TC-TUR ve ANA uçağıyla buraya gelen heyete, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, ikili görüşme sonrası Saray'da yemek veriyor.İki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Pakistan'dayız. TC-TUR ve ANA uçağıyla buraya gelen heyete, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, ikili görüşme sonrası Saray'da yemek veriyor.
İki ülkenin derin tarihi kökeni olan dostluk ilişkileri, kültürel boyutta da kendini gösteriyor. Yemeğe eşlik eden sitar, tabla, santurlu orkestra, bu kültür coğrafyasının büyük bestekârlarından Abdülkadir Meragi'nin rast eserlerini de seslendiriyor.
Erdoğan'a yemekte; Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı'nın Dışişleri Başdanışmanı Sadık Arslan, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, TİKA Başkanı Serdar Çam, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın da yer aldığı heyet eşlik ediyor.
Hendesi motiflerle bezenmiş Saray'da modern Pakistan'ın kurucusu Cinnah'ın ve milli şair, filozof Muhammed İkbal'in portreleri de var. Geleneksel Pakistan mutfağının sunulduğu yemekte, yanımdaki sanayici, Türkiye'nin siyasi ve ekonomi gücüne olan hayranlıklarını dile getiriyor.
Yemek dönüşü heyetin konakladığı Serena Oteli'nde, Türkiye'nin İslamabad'daki Milli Eğitim Müşaviri ile Maarif Vakfı Pakistan Temsilcisi yanımıza geliyor ve FETÖ okullarıyla ilgili gelişmeleri özetliyor: "FETÖ'nün Pak-Türk adlı şirketle yönettiği 28 okula Pakistan yönetimi el koydu. Şirketi tümüyle devraldı. Okullardaki 108 öğretmenin ülkeyi terk etmesi için alınan karar da Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden bir gün önce jest olarak açıklandı." Maarif Vakfı Temsilcisi elindeki dosyayı gösteriyor: "Vakıf olarak Pakistan yönetimiyle ülkede okul açma, işletme konusunda ön anlaşma imzaladık. Pak- Türk okullarını yönetmemizin yolu da bu anlaşmayla açıldı."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar