Aslanların öyküsü avcıların palavrası

Sevdiğim bir Afrika atasözü vardır.Aslanlar kendi hikâyelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikâyelerini dinlemek zorundayız. Onun için aslanlar kendi hikâyelerini yazmaya devam edecekler.Cumhurbaşkanı...

Sevdiğim bir Afrika atasözü vardır.
Aslanlar kendi hikâyelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikâyelerini dinlemek zorundayız. Onun için aslanlar kendi hikâyelerini yazmaya devam edecekler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT World kanalının tanıtım gecesinde aslanların öyküsünü yazmaktan söz ediyor;
"onların verecek şekli bir ödülü önemli değil.
Asıl önemli olan milletin gönlünü kazanmanızdır.
Mesele budur." Türkiye, uzun süredir aslan öyküleri yazıyor ancak avcı palavralarından kulağımız bunları yeterince duyamıyor. Ama duyacak.
TRT, aslansı öykülerimizi içeride dışarıda anlata geliyordu.
Şimdi TRT World ile sesi daha güçlü çıkacak.
36 farklı ülkeden gazetecilerin yer aldığı deneyimli kadrosuyla TRT World haber kurgusu ve dilinin tekdüze hale geldiği dünyada farklı ses olacak. TRT World, bu düşüncenin var ettiği bir proje...
Dünya çapında TRT'yi ve dolayısıyla Türkiye'yi temsil eden kanalımız 30 Haziran 2015'ten bu yana yayında idi.
Külliye'deki tanıtım gecesinde kanal başkanı İbrahim Eren, TRT World olarak yayıncılığı üç ana temel üzerine inşa ettiklerini, bunların "insan merkezli bakış açısı", "habercilikteki cesur perspektif" ve "meselelere derinlemesine bakış" olduğunu bildirdi.
TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT World'un uluslararası alanda referans kaynağı kabul edildiğinin altını çizdi ve desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti; "yeni stratejimiz TRT World'de olduğu gibi daha çok dışarıya dönük ve içerik olarak yurt dışı ağırlık olmasıdır." Yeni Türkiye'nin zihin yapısı, geçmişteki aslansı öykülerini hatırlamak (Diriliş- Ertuğrul dizisi örneği) ve günümüzde FETÖ haini, PKK belası, 7 düvelle mücadeledeki aslan öyküleriyle şekillenecek.
Bizler bu aslan öykülerini yazmadıkça, avcılar palavralarını, algı operasyoncuları kendi hikâyelerini anlatıp duracak, bu da yeni zihin yapımızı berraklaştırmak yerine bulandıracaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar