AB bizim için hayırlı rüya görmez

Almanya, Fransa ve Belçika’da teröristler kol geziyor ama umursamıyorlar. Bunların özgürlük anlayışı bu kadar ByLock hikâye değil, bal gibi de var... MİT ortaya çıkarınca, hepsi deşifre oldu....

Almanya, Fransa ve Belçika’da teröristler kol geziyor ama umursamıyorlar. Bunların özgürlük anlayışı bu kadar

ByLock hikâye değil, bal gibi de var... MİT ortaya çıkarınca, hepsi deşifre oldu. MİT'in bu başarısı, onları sıkıntıya soktu.

Pakistan ve Özbekistan'ı kapsayan ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda gazetecelere temaslarını ve Türkiye gündemini değerlendirdi.
Temasların çok verimli geçtiğini belirten Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

Pakistan ziyaretimizde önce İslamabad, ardından Lahor ziyaretimiz oldu. İlk gün Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in bizlere vermiş olduğu akşam yemeğinde beraberdik.
İki ülke arasındaki ilişkileri daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz, onun üzerinde durduk. Başta Memnun Hüseyin olmak üzere, Navaz Şerif, Şahbaz Şerif anında parlamentodan karar çıkarmak suretiyle darbe girişimini kınamışlardı.
Kınamanın da ötesinde Bu Pak-Türk okullarının yöneticilerini, öğretmenlerini Pakistan'dan çıkarma kararı aldılar.
Sayın Başbakan Navaz Şerif, "Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.


TERÖR AVRUPA'NIN KALBİNDE LANETLENECEK
ÖZBEKİSTAN'DA YENİ SAYFA
Tabii, bölgesel konuları görüştük.
Gerek Suriye, gerek Irak'la ilgili konuları ele aldık. Bu konularda da bizden farklı düşünmüyorlar. Terörle mücadele konusunda da her zaman birlikte hareket edeceklerini bize söylediler.

Özbekistan'a 2004'te Başbakan iken ziyaret gerçekleştirmiştim. Cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiye'den buraya son ziyaret ise 2000'de yapılmıştı.
Dolayısıyla Semerkand'ı ziyaretimiz, iki ülke arasında en üst düzey temas açısından da önemli. Özbekistan'da 4 Aralık'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri var. En güçlü aday şu an vekaleten görevi yürütmekte olan Mirziyayev. Kendisi yaklaşık 14 yıldır İslam Kerimov'un yanındaydı. Başbakan olarak da görev yapmış biri. Şu anda burada ticaretle uğraşan 560 kadar firmamız var. Onlar da bu yeni dönemden umutlu."

HUZURSUZLUK İSTEYENLER VAR
Pakistan'ın Hindistan'la yaşadığı anlaşmazlığın çözümü konusunda sizin bir girişiminiz var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar