Zaman ruhunu arıyor

"Abisi olarak Yılmaz Özdil’den bir istirhamım olacak" başlıklı yazımda bir düşünme ve hissetme tarzı olarak Türkiye’nin Zeitgeist’inde (zamanın ruhu) çok büyük bir değişim sürecine girildiğini, bunun çok önemli ve büyük bir süreç olduğunu yazmış ve çok önem verdiğim Yılmaz kardeşimden bu sürece daha da olumlu katkı vermeyi düşünmesini rica etmiştim.

Zamanın ruhunu tespit etmek nispeten kolaydır.
Ancak daha zoru ruhunu aramakta olan zamanları anlamaktır. Çünkü böyle zamanlar, nerdeyse her zaman çalkantılı anarşik görünümlü, kaygan zeminlidir.
Kendi ruhunu aramakta olan zamanlar yaklaşan büyük dönüşümlerin de habercisidirler.

ARTIK ZAMANI GELDİ

31 Mart seçiminin sonuçları Türkiye’nin kendi zamanının yeni ruhunu araması döneminin geldiğini göstermiştir.
Türkiye’yi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar da bir arayışın zamanının geldiğini görmüş olmalılar ki seçime ittifaklarla girdiler. 
Adını ister 'Cumhur' ister 'Millet' isterseniz de 'Türkiye' koyun ittifaklar Türkiye gibi renkli, çok fikirli, demokrasiye ve çoğulculuğa alışık bir ülkenin sadece tek bir fikrin peşinden gidilerek yönetilmesinin imkansız olduğunun itirafıdır bence.
Bu o tek fikre önem verenlerin bir mağlubiyeti değil ülkenin zaferidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar