Yılmaz Özdil'den bir abisi olarak istirhamım

Habertürk yazarı Serdar Turgut bugün köşesinden büyük kitlelere ulaşan ve kanaat önderi olan Yılmaz Özdil'e seslendi. Turgut yazısında 'Bence Özdil doğru tavır için çok desteklemekte olduğu İmamoğlu’nu örnek almalı.' ifadelerine yer vererek Özdil'i tüm düşüncelere karşı hoşgörülü ve saygılı olmaya davet etti...

Yahu, yazının bu başlığını atarken hayli zorlandım.
Abi demem yanlış anlaşılır mı diye endişelendim ilk önce..."Büyüklük mü taslıyor diye düşünür"dedim ama  sonra baktım 10 yaş büyüğüm bu yüzden sakınca görmedim.

Sonra benim yaşıma uyan istirham kelimesi aklıma gelinceye kadar 'tavsiye’de takıldım, kafamda bununla boğuştum. Bunu yazsaydım bu ben daha iyisini biliyormuşumcasına bir tavsiyeci anlamına olmayacaktı ama yanlış anlaşılması da mümkündü; beni haddime olmayan şekilde konumlandırabilir.

Sonra istirhamı bulunca çok rahatladım. Bu kelimeyi hem çok severim hem de zarif bulurum, dahası Yılmaz Özdil’e yönelik bu yazının ruhuna daha da uyuyordu.

 ***

 

İlk önce kendimle ilgili kısa bir not.

Uzun yıllardır en beğenerek okuduğum yazardır Yılmaz Özdil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 255 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 259 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 240 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 155 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar