‘Üst akıl’ ne istiyor?

Ülkemize yönelik büyük operasyon sonrasında “üst akıl” kavramı güncel konuşma dilimize yerleşti.Yerleşti ama tanımı üzerine tam anlaştığımız da söylenemez.Herkesin, her farklı...

Ülkemize yönelik büyük operasyon sonrasında “üst akıl” kavramı güncel konuşma dilimize yerleşti.
Yerleşti ama tanımı üzerine tam anlaştığımız da söylenemez.
Herkesin, her farklı ideolojinin kendisine uyan bir üst akıl tanımı var.
FETÖ lideri Amerika’da olduğu için çoğunluk “üst akıl”dan “Amerika”yı anlıyor.
Buna ben de dahil bu aşamada kimse “Yanlış” diyemez, ama üst akıl yerine, “Peki Amerika ne istiyor?” diye sorduğumuzda cevaplar da o kadar net gelmiyor.
KOMPLO TEORİLERİ
Yine herkesin kendisine uyan bir komplo teorisi var.
Komplo teorilerinin özelliği, “teorinin iç tutarlılığını mantıken tutturduğunuzda” anlatılanlar gerçek olmasa da son derece inandırıcı olabilir.
Dolayısıyla şu anda inandırıcı olan çok sayıda teori de ortalıkta dolaşıyor.
Gayet tabii ki benim de kendime göre bir “üst akıl” tanımım var ve evet buna uyan bir komplo teorim de bulunuyor.
FETÖ LİDERİNİN KONTROLÖRÜ KİM?
“Neden bu kadar fazla komplo teorisi dolanıyor etrafta?” diye sorarsanız, bunun cevabı da basit.
Çünkü kimse FETÖ liderinin bu kadar büyük bir işi kendi başına planlayabileceğine, yardım ve güvenceler almadan bu işe girişebileceğine inanmıyor.
FETÖ liderinin arkasında bir gücün olması gerektiğini herkes biliyor
Bu durumda olağan şüpheli gayet tabii ki ABD oluyor.
FETÖ lideri uzun süredir orada yaşadığından ve ikametini CIA bağlantılı insanlara borçlu olduğundan bu gayet de mantıki bir varsayım.
Dikkat edin, ben buna “Hayır” dememekle birlikte bu işin sadece Amerika’ya bağlanamayacağını, ondan daha büyük bir üst akıldan bahsetmemiz gerektiğini düşünüyorum. (Bunun görünen ipucu, 15 Temmuz’dan sonra tüm merkez ülkelerinin sessizliklerini sürdürmüş olmalarıdır.)
GLOBAL DERİN DEVLET
Global dünyada “kapitalist dünya sisteminin düzgün, merkez ülkelerce saptanmış kurallara göre işlemesini kontrol eden, bu düzenin koruyucusu olan bir tür global derin devletin olması” gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar