Türkiye'ye hazırlanan yeni tuzak

Washington’daki Erdoğan düşmanı çevreler ellerine geçen her fırsatta Türkiye aleyhine oyunlar planlamaya çalışıyorlar. Son hazırlanmaya çalışılan oyun hayli zorlama, bir sonuç...

Washington’daki Erdoğan düşmanı çevreler ellerine geçen her fırsatta Türkiye aleyhine oyunlar planlamaya çalışıyorlar.

Son hazırlanmaya çalışılan oyun hayli zorlama, bir sonuç alınması da pek mümkün gözükmese de, yine de Türkiye olarak hazırlıklı olmak için bilmek, öğrenmek gerekiyor.

Bu kötü niyetli oyun Başkan Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn kullanılarak sahnelenmeye çalışılıyor.

İddianamede anlatılan o eski günleri hatırlamaya çalışalım. Burada işe başladığım ilk günlerde adım adım takip ettiğim için çok iyi bildiğim bir süreçti bu.

HER MODERN DEVLETİN YAPTIĞINI TÜRKİYE DE YAPTI

Flynn’in yeni Başkan Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı olacağının anlaşılmasıyla birlikte Türkiye her modern devletin yapacağı işi yaptı ve ileride kendisine Gülen’in iadesi konusunda yardımcı olması için onunla bağlantıya geçti.

Bu işlerde her zaman olduğu gibi hizmet karşılığında bazı paralar verilmesi gerekiyordu bu da verildi normal olarak.

İşin temeli budur. Her modern devletin yaptığını, Amerika’nın da başka devletlerde yaptığını Türkiye de yaptı işte o kadar.

 

İMALARIN ÜSTÜNE ATLADILAR

Şimdi özel savcı bütün bu süreçten bir yasa dışılık suçlaması çıkarmaya uğraşıyor ve hatta bu işin Başkan Erdoğan ve bakanları tarafından planlandığını ima ediyor.

İddianamede hiç ad verilmiyor çünkü ellerinde hiç bir belge yok sadece Flynn’in kendisini hapisten kurtarmak için söylemiş olduğu yalanlar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar