Türkiye ‘meselesi’ Joe Biden’a verildi (Devlet üzerine bir komplo teorisi)

Yazıya bir soruyla başlayacağım.Cevabını hemen değil yazının sonuna doğru vermiş olacağım.Soru şu: Dünyanın ikinci en güçlü siyasi makamında oturduğu halde, başkan işini yapamaz...

Yazıya bir soruyla başlayacağım.
Cevabını hemen değil yazının sonuna doğru vermiş olacağım.
Soru şu: Dünyanın ikinci en güçlü siyasi makamında oturduğu halde, başkan işini yapamaz hale geldiğinde onun yerine hemen başkan olacağı kesin olan, yetkisi, gücü çok olduğu halde Amerikan başkan yardımcılarının görünürde neden hiçbir resmi görevi yoktur? Adeta o makama boş oturmaları için getirilmiş gibidirler.
Bunu hiç düşündünüz mü? Acaba bunun nedeni nedir?
Açıkça söyleyeyim yıllardır ABD’ye gider gelirim, orada, üstelik Washington’da yaşadım da ama buna rağmen son günlere kadar ben de bunun üzerine hiç kafa yormamıştım.
Bunu düşünmeye, son zamanlarda Türkiye ile ilgili her konuda Joe Biden’ın görevlendirilmesi üzerine başladım.
Joe Biden son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birkaç defa görüştü, Türkiye’ye de geldi. ABD devleti içinde Türkiye “meselesi” ile uğraşma görevi başkan yardımcısına verilmiş gibi.
İŞTE DEVLET KOMPLO TEORİSİ
Başkan yardımcıları hakkında okuyup öğrenmeye çalışırken müthiş bir komplo teorisinin varlığını öğrendim. Bu komplo teorisi ABD devlet yapısıyla ilgili ve içinde bir komplo teorileri meraklısının ilgisini çekebilecek her unsur var.
Bu teori başkan yardımcılarının görünürde neden hiçbir resmi görevleri olmadığı sorusunu cevaplıyor.
Benim bunlara inanıp inanmamam önemli değil, ben burada sadece o komplo teorisini aktarmaya çalışacağım, sonunda karar sizindir.
Deniliyor ki, her büyük devlette bir derin devlet yapılanması olmak zorundadır, çünkü devletin ve başkanların “resmen yapamayacakları işler” de vardır.
Resmen yapılamayacak türde işler, “yasal olmayan” diye nitelendirilebilir, ama devletlerin yasal olmayan işleri de hukuk devletine uygun biçimde yapmaları gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar