Türkiye iyi gelecek

Bugün başka gazetede değil de Habertürk’te yazdığım için çok mutluyum. Çünkü başka gazetede yazıyor olsaydım Ciner Grubu’nun Türkiye için yaptığı çok güzel işi...

Bugün başka gazetede değil de Habertürk’te yazdığım için çok mutluyum. Çünkü başka gazetede yazıyor olsaydım Ciner Grubu’nun Türkiye için yaptığı çok güzel işi anlatacak yazıyı yazmamı “Rakip grubu övme” diyerek engelleyeceklerdi.
Tabii şimdi de farklı bir problemle karşı karşıya kalmam muhtemel. Şimdi de “Kendi patronunu, yaptığı işi övüyorsun” diyecekler. Evet aynen öyle yapıyorum. Çünkü Turgay Bey çok kritik bir anda, Türkiye’nin umut ışığına hasret olduğu bir konjonktürde, üzerinde çok iyi düşünülmüş, tüm bozuk morallere iyi gelecek bir çıkış yaptı.
Eğer bugünleri iyi yönetebilirsek, bu sosyal krizden çıkışımızı iyi götürürsek, Türkiye’nin güzel bir geleceği olacağı ihtimali büyük.
BUGÜNLERİ YÖNETME KILAVUZU
Belki de herkesin kafasının bir yerinde olan, ama gündelik sorunlarla, krizlerle boğuşmaktan üzerine konsantre olamadığı bu gerçeği Ciner Grubu güzel bir çıkışla tüm Türkiye’ye ve dünyaya haykırdı.
İçinde bir yazar olarak yer almaktan gurur duyduğum bu grup, en krizli, en sıkıntılı anlarda bile Türkiye’den umudunu kaybetmedi, onun geleceğine hep inandı. Ben de aynen öyleyim.
Bu ortak inancımızı Ciner Grubu ve gruba bağlı Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi kanalı Bloomberg HT, düzenlediği “Türkiye İyi Gelecek” konferansında tüm dünyanın gözlerinin önüne serdi.
MÜTHİŞ SLOGAN
Konferansın adı da harikaydı. “Türkiye İyi Gelecek” ismiyle “Türkiye ileride global düzeye öyle bir çıkacak ki şaşıracaksınız” derken Türkiye’nin o çıkışının tüm dünyaya da ilaç gibi iyi geleceğini söylüyordu.
Nitekim konferansta konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, yabancı yatırımcılara “Türkiye’ye yatırım yaparsanız pişman olmazsınız. Bu ülke geleni pişman eden bir ülke değildir” diyerek konferansın slogan haline gelen başlığı- nın içini güzel doldurdu.
Başbakan ayrıca ev sahipliği yapan Ciner Grubu’na teşekkür ederken, “Güzel bir başlık seçilmiş. Türkiye İyi Gelecek başlığı birçok şeyi kapsıyor. Türkiye’nin önemini ifade ediyor” da diyerek başlığın güzelliği hakkındaki ortak duygularımızı çok güzel ifade etti.
TÜRKİYE’NİN ÖNEMİ
Siyasetçiler “Türkiye’nin neden hâlâ iyi bir gelecek umudu taşıdığını ve Türkiye’nin iyi gelebileceği beklentisinin bulunduğunu” iyi düşünmeliler.
15 Temmuz’dan sonra makul düşünebilen her insan, eğer siyasette birliktelik ve karşılıklı anlayışa dayanan olumlu hava sürerse Türkiye’nin bu geçici sıkıntıdan hemen çıkıp büyük bir atılım yapabileceğini görüyor. 15 Temmuz belası aslında Türkiye’ye bir hizmet de yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar