Makul insanlar OHAL’den yana

Yaşanan bunca kargaşadan sonra bunu söylemem belki tuhaf gelecek ama Türkiye’de sayısı hayli fazla makul insanlar da var. Bunların sert ideolojilerle, sert siyasetle filan alakası yok, sadece kendilerine ve ailelerine...

Yaşanan bunca kargaşadan sonra bunu söylemem belki tuhaf gelecek ama Türkiye’de sayısı hayli fazla makul insanlar da var.

Bunların sert ideolojilerle, sert siyasetle filan alakası yok, sadece kendilerine ve ailelerine yakıştığını düşündükleri hayat için makul gelecek planları yapabilmeyi arzuluyorlar.

Bu grubun içinde çok farklı hayat tarzına sahip kişiler var. Hepsi de kendi tarzının daha doğru, daha uygun olduğunu düşünüyor ve bunun için çabalıyor. Devletten sadece kendisinin rahat ve özgür biçimde yaşayabilmesi için gereken güvenceyi sağlamasını bekliyor.

Bu insanlar devamlı korku içinde, düşmanlıklar besleyerek yaşamak istemiyorlar. Tek endişelerinin, çocukları ve torunlarının geleceği hakkında duyulabilecek normal kaygılardan ibaret olmasını istiyorlar.

ÖZLENEN NORMAL

Açıkçası hayatlarında normali özlüyorlar. Bunların çoğu kahraman filan değil, onların kahramanlıkları gündelik yaşamda ekmeklerini kazanırken; çocuklarının, torunlarının geleceği için çalışırken görülebiliyor.

Ben sayıları hayli fazla olduğuna inandığım bu kişileri “makuller” olarak tanımlıyorum.

Her sınıftan, köy ve şehirlerden, her gelir grubundan insanlar var bunların içinde. Onları birleştiren tek ortak özellik, “hayatlarında sürekli kavga ve çatışma istememeleri, sadece kendilerine ve ailelerine daha iyi hayat koşulları sağlamak için mücadele etmeleri”dir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar