Laikliği hak etmiyor muyuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılının eylül ayında Başbakan’ken sadece Arap ülkelerini değil global dünyanın tümünü hazırlıksız yakalayan konuşmasını Mısır’da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılının eylül ayında Başbakan’ken sadece Arap ülkelerini değil global dünyanın tümünü hazırlıksız yakalayan konuşmasını Mısır’da yapmıştı.

Ancak bir Türkiye Başbakanı’nın bu kadar net ve açık bir şekilde formüle edeceği şekilde tüm dünyaya laikliği ve bunun önemini anlatmıştı.

Bunu bu kadar güzel ancak bir Türkiye lideri ifade edebilirdi. Çünkü ülkemizin hatalarıyla, kusurlarıyla da olsa güçlü bir laiklik geçmişi vardır ve Türkiye potansiyeli açısından tüm dünyanın beklemekte olduğu ilk ve tek “demokratik, çağdaş, laik ve Müslüman” ülke olmaya en yakın ülkedir.

Ben bugün o konuşmanın metnini yeniden okurken, özellikle bugün bizlerin de böyle bir konuşmaya, laiklik vurgusuna ihtiyacımız olmasına rağmen Cumhurbaşkanı’nın neden böyle bir konuşmayı bizler için de yapmadığını ve neden bunu bizden çok Mısırlıların hak ettiğini düşünüyorum.

BİR DAHA OLMAMASI İÇİN

Bir daha 15 Temmuz türü felaketler yaşanmaması, FETÖ türü çetelerinAtatürk’ün kurmuş olduğu bu Cumhuriyet’i ellerine geçirememeleri, kendilerine“imam” diyerek dini de lekeleyen bazı insanların bu koskoca Cumhuriyet’le istedikleri gibi oynayamamaları, bazı insanlara sadece alnı secdeye değiyor veya Allah dedi diye açık çekler verilmemesi ve inançsız da olsa bilgili, birikimli vatanseverlerin ülkelerine iyi hizmet edebilmeleri için laik düzen şarttır ve kaçınılmazdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar