Kendine aşırı güven, komik duruma sokar

Dün Donald Trump’ın sürekli bir ego patlaması halinde olduğunu ve her şeyi herkesten daha iyi bildiğini düşündüğünden kimseyi dinlemediğini yazmıştım.Ancak aşırı kendine güvenmek...

Dün Donald Trump’ın sürekli bir ego patlaması halinde olduğunu ve her şeyi herkesten daha iyi bildiğini düşündüğünden kimseyi dinlemediğini yazmıştım.
Ancak aşırı kendine güvenmek insanı komik durumlara da sokabiliyor. Trump örneğinde bunu Hillary Clinton’la tartışma gecesinde tüm dünya gördü.
Gördü de insanlar asıl meseleye dikkat ettiler mi bilemiyorum. Trump o gece rakibinin karşısına çıkmadan önce “Bunu sakın yapma” diyebilecek bir danışmanıyla konuşmadığından tartışma boyunca burnunu çekip durdu. Bunun ekranda berbat görünmesinin yanı sıra başka bir boyutu da vardı.
HASTAYSA BAŞKAN OLAMAZ
Hillary Clinton bir süre önce soğuk algınlığından rahatsızlandığında Trump bunu çok büyük bir olay haline getirmiş ve hızını alamayıp bu durumun Hillary’nin başkanlık yapmaya uygun olmadığını gösterdiğini bile iddia etmişti. Sonra danışmanlarıyla konuşmadığından tartışma gecesi burnunu çekip durunca, daha önce hastalık ile başkanlık arasında kurduğu tuhaf bağlantı akıllara geldiği için gayet tabii ki komik duruma düştü.
BAŞKANLAR HEP GENÇ Mİ OLMALI?
BİR insanın bir ülkeye baş- kan seçilebilmesi için iş ve hayat tecrübesinin tam olması, belirli bir olgunluğa erişmesi, sadece yaşanmışlıkla edinilebilecek tevazu ve bilinçli davranma güdülerine sahip olması gerekirken, birçok ülkede insanların liderlerinden gençlere özgü dinamizm ve yine gençlere özgü sağlıklı olma koşulu koymaları anlamsız geliyor bana.
Bunu Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan için de yapmaya çalıştılar, onun hasta olduğu söylentisini yaydılar, ama bu tutmadı. Başkan Obama’nın uçağının merdivenlerinden inişine bir bakın, kendisine bir havalar veriyor, koşarak, neredeyse zıplayarak iniyor merdivenlerden. Bu da “Yaşıma rağmen sağlıklıyım” mesajını vermek için. Eğer tecrübe, olgunluk, yaşanmış- lıkla gelen tevazu ve bilinçli davranmasını istiyorsak liderden, o zaman onun bir yaş sınırını aşmış olmasını baştan kabul etmemiz gerekiyor. Ancak belirli bir yaş sınırı aşıldıktan sonra insanın biraz doktorla ve hastalıklarla birlikte yaşamayı öğrenip bunu kabul etmesi gerekiyor. Bu hayatın sevimli olmayan ama ne yazık ki kaçınılmaz yönlerinden biri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar