Hayalet pike yapıp duruyor

Ülkemizin üzerinde bir hayaletin uçup durduğunu, adı “Sykes-Picot Anlaşması” olan bu hayaletin bölgemizdeki her ülkede gerektiğinde çatışmalar çıkarmak, bölünmeler yaratmak için...

Ülkemizin üzerinde bir hayaletin uçup durduğunu, adı “Sykes-Picot Anlaşması” olan bu hayaletin bölgemizdeki her ülkede gerektiğinde çatışmalar çıkarmak, bölünmeler yaratmak için planlandığını yazmıştım.

15 Temmuz darbe girişiminin, bu hayaletin ülkemize bir pikesinden ibaret olduğunu, hayaletin bölgede kontrol altına alamadığı, istediği gibi at oynatamadığı Türkiye’yle ilgili planları bulunduğunu, bunları tek tek gündeme sokabileceğini ve ilk büyük girişimin de 15 Temmuz’da yaşandığını anlatmıştım.

Hayaletin 15 Temmuz pikesini savuşturduk. “Hayalet o gün büyük yenilgi aldı”demiş, ama uçuşunun sona ermediğini, hâlâ ülkemizin semalarında dolaştığını ve tekrar girişimde bulunacağını da vurgulamıştım. İşte önceki gün hayalet, bir başka pike daha gerçekleştirdi ve elindeki PKK terörü kozunu oynadı.

SONUNU TÜRKİYE GETİRECEK

Hayalet baş amacını gerçekleştiremiyor, yani bizleri bölmeyi, birbirimize düşürmeyi başaramıyor, bu nedenle elindeki tüm terör kozlarını oynuyor. Buna hazırlıklı olmalıyız ve 15 Temmuz’da hayaletin pikesini nasıl savuşturduysak bundan sonraki pikelerini de savuşturmalıyız. Artık biliyoruz ki bu gibi girişimlere, hayaletin pikelerine karşı durmanın en güçlü ve tek yolu ülke olarak birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmamaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar