Gülen iade edilecek mi?

Amerika nevi şahsına münhasır, yani kendine özgü karakter ve davranış biçimleri olan bir ülkedir. Çoğumuz onu çok iyi tanıdığını, çözümlediğini sanır....

Amerika nevi şahsına münhasır, yani kendine özgü karakter ve davranış biçimleri olan bir ülkedir. 

Çoğumuz onu çok iyi tanıdığını, çözümlediğini sanır. Çünkü çoğumuzun Amerika fikri, okuduğu bir kitap veya seyrettiği bir filmin etkisiyle oluşmuştur. 

Kendileri hakkında muhteşem komplo filmleri de yaptıklarından, birçoğumuz Amerika hakkındaki eksik bilgiye dayanan fikirlerini komplo teorileriyle tamamlar. 

Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu ruh hali, her kafadan ayrı bir komplo teorisi çıkmasına müsait. 

15 Temmuz öncesinde bir araya geldiklerinde TV dizisi veya futbol konuşan insanlar, o günden sonra bir araya geldiklerinde yüksek düzeyde global politika ve komplo teorileri konuşmaya başladı. 

Bu belki de kaçınılmaz olan durum, yaşananlar nedeniyle paranoyaya açık hale gelmiş ruh halimizi daha da bozuyor. Gördüğüm kadarıyla Türkiye çeşitli komplo teorilerinin yarıştığı bir ülke haline geldi.

FETÖ lideri olduğu suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen’in şu anda Amerika’da ikamet etmesi, işin dozunu artırıyor.

BUNLAR MÜMKÜN MÜ?

Baştan şunu söyleyeyim, Amerika’nın, içinde Fethullah Gülen’in de bulunduğu bir Türkiye operasyonu yapmış olması mümkün değil mi?

Gayet tabii ki mümkün. 

Gülen o ülkede yaşamaya başladığı andan itibaren, ileride onun gerektiğinde nasıl kullanılabileceği üzerine çeşitli senaryoların oluşturulup devlet arşivlerinin raflarına, ihtiyaç halinde indirilmek üzere kaldırıldığından adım gibi eminim. Bu sadece Amerika’ya özgü bir davranış değildir. Kendisine saygısı olan, güçlü gelenekleri bulunan her ülke -ki buna Türkiye de dahildir- aynı şekilde davranırdı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar