FETÖ lideri kaçmak zorunda

Bu yazıda, mantık kurallarını kullanarak ve casuslar dünyasının özel kodlarını çözmeye çalışarak, FETÖ liderinin bulunduğu Amerika’dan bir an önce kaçmaktan başka çaresi...


Bu yazıda, mantık kurallarını kullanarak ve casuslar dünyasının özel kodlarını çözmeye çalışarak, FETÖ liderinin bulunduğu Amerika’dan bir an önce kaçmaktan başka çaresi kalmadığını, kaçmadığı takdirde bunun alternatifinin Türkiye’ye iade olmayacağını, bulunduğu yerde kaldığı takdirde hayatını kaybetmesi olasılığının yüksek olduğunu ve üstelik bu işin bir Türk’e yaptırılacağını anlatacağım.

“Mantık kurallarını kullanmak tamam da casuslar dünyasının özel kodlarını çözmek de nereden çıktı? Sen bundan ne anlarsın?” diye sorarsanız, önce yöntemsel açıdan bunu açıklamalıyım.

5-6 kez okumuşumdur. Kütüphanemin casus kitapları bölümünde bulunan kitapların, bir MİT’in, bir CIA’in kütüphanesinde bile bulundukları şüphelidir.

Bu özel takıntım nedeniyle bazı klasikleri 5-6 kez okumuşumdur. Kütüphanemin casus kitapları bölümünde bulunan kitapların, bir MİT’in, bir CIA’in kütüphanesinde bile bulundukları şüphelidir.

"Romandan gerçek dünya anlaşılabilir mi?” diye sorarsanız da ben de “Gayet tabii anlaşılabilir; bu, kitabı nasıl, hangi dikkatle okuduğunuza bağlı” diye cevap veririm. İşte bu yüzden, belli başlı istihbarat örgütlerinin kitap okuyarak olayı çözümleme birimleri vardır. Bu edebi bilgim ve mantık çözümlemesi kurallarına uyarak yazının girişinde erdiğim sonuca nasıl vardığımı açıklamaya girişmeliyim:

GENEL KURALLAR

Casuslar dünyasında başka ülkelerin ajanları ve kullanılan kaynaklar çok kıymetli olsalar da operasyonun bir aşamasında kullanan devlete tehlike veya tehdit ifade etmeye başladıklarında onların buna rağmen korunmaya çalışılmasının bir örneği yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar