F-35 meselesini bir de benden dinleyin

Türkiye ile Amerika arasındaki sorunlar üzerine çeşitli ajansların geçtiği haberlerin çoğunluğu Amerikan kaynaklarının kontrolünde oluyor, bu yüzden aralarında tarafsız objektif kalmayı başaranların sayısı hayli az...

Dünya medyasında da özellikle Amerika kaynaklı medyadan gelen haberleri fazla sorgulamadan kullanma adeti olduğundan sonuç doğruların değil yanlışların anlatıldığı bir sürece varılması olabiliyor.

ABD'NİN ŞANTAJ İÇİN KULLANDIĞI F-35 PROGRAMININ GERÇEK DURUMU

ABD-Türkiye arasındaki S-400 krizi ve bununla bağlantılı Amerikan tarafının çıkardığı F-35 krizimeselesinde de bu oluyor.
Bu konudaki resmi söylem şu: Türkiye eğer Rusya’dan S-400 füze sistemini alıp topraklarına konuşlandırırsa ABD kesinlikle F-35’leri vermeyecek ve bunların üretim sürecinden de Türkiye’yi çıkaracak.
Her görüşmede, her Amerika kaynaklı haberde tekrarlanan görüş bu.
Nitekim Washington’daki bazı birimler bu görüş doğrultusunda bazı adımlar atmaya başladılar bile.
F-35’ler ile ilgili Türkiye’ye sevkiyatların durdurulduğu ve burada eğitim görmekte olan Türk pilotlarının eğitiminin durdurulduğu açıklamaları geliyor. 
Ancak bunların gerçekten işleme konulup konulmadığı kesin değil nitekim aksine açıklamalar da geliyor, sonuçta "Görüşmeler sürüyor" da deniliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar