Elitler orada ama halk nerede?

Amerika'nın yönetici sınıfının, elitlerinin başkan adaylarını ağırladıkları yemekli toplantıda nelerin konuşulduğunu, nasıl tavırlar alındığını dün yazdım.Bugün ise...

Amerika'nın yönetici sınıfının, elitlerinin başkan adaylarını ağırladıkları yemekli toplantıda nelerin konuşulduğunu, nasıl tavırlar alındığını dün yazdım.
Bugün ise aynı gece o yemek devam ederken sıradan inanların, yani halkın ne yaptığını yazacağım ki olanbiten her şeye rağmen Donald Trump’ın hâlâ niye seçilme şansının olduğunu anlayın istedim.
O gece New York saatiyle 21.00 civarında yemek devam ederken ben “Toplantıyı biraz da halkın arasında seyredeyim” diyerek bir spor barına girdim. Bu spor barları çocuklara uygun yerler değildir. Bardaki kadın ve erkekler, içkinin de etkisiyle akıllarına gelenleri yüksek sesle konuşurlar. Nazik olma dertleri de fazla yoktur.
Bu tür barlarda genellikle çok sayıda televizyon ekranı olur ve hemen her gece çeşitli spor karşılaşmalarından yayın yapılır. Benim sevdiğim Joe’s Corner barında her gece hiçbir canlı yayın malzemesi bulunamasa bile ekranlardan Muhammed Ali’nin eski boks karşılaşmaları yayınlanır. (Barın sahibi Joe, Muhammed Ali’nin eski ring kenarı antrenörüydü.)
Elitlerin yemeğinin olduğu gece spor barında da o geceden yapılan canlı yayın izleniyordu. Başkanlık yarışı heyecanı, spor heyecanının önüne geçebilmişti yani. Ben bunun nedenini düşünürken o bardaki insanların çoğunun başkanlık yarışı için de müşterek bahis oynadıklarını hatırladım ve mesele kafamda netleşti.
Yemeğin sürdüğü sırada başkan adayları çeşitli esprilerle politik göndermeler yaparken spor barındaki halk neyi konuşuyordu, bir tahmin edin bakalım.
Hillary’nin başkanlığa çok yakıştığını mı yoksa hangisinin dış politikasının daha iyi olacağını mı konuşuyorlardı? Yahut Suriye politikasını hangisinin daha iyi yürüteceğini mi tartışıyorlardı? Eğer böyle düşünenler varsa aranızda size bir haberim olacak: O spor barında “Suriye nerede?” diye sorsanız bir tek kişinin bile doğru bileceği şüpheliydi.
Gayet tabii ki elitlerin gecesin - den yapılan naklen yayını herkes büyük bir ilgiyle izli - yordu. Hatta aşırı dikkatli izledik - lerini bile söyleyebilirim. Ancak barda ilgilenilen konu, elitlerin konularından farklıydı. Barda konuşulan tek konu, adaylar konuşurken ekranın hemen sol üst tarafında görülen kırmızı kıyafetli kadının göğüs dekoltesiydi. Ne yalan söyleyeyim dekolte hayli hoştu da. Bardaki kadın müşteriler de benimle aynı fikirde olmalılardı; çünkü öyle yorumlar yapıyorlardı ki inanamazsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar