Demokrasinin yeni kapısı

www.haberturk.tv sitemizin yazı işlerindeki arkadaşlar odama girip “Tamam abi, Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılıyor” dediklerinde ilk çocuğunun doğumunu duyan bir baba gibi içim coşkuyla doldu. Bir...

www.haberturk.tv sitemizin yazı işlerindeki arkadaşlar odama girip “Tamam abi, Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılıyor” dediklerinde ilk çocuğunun doğumunu duyan bir baba gibi içim coşkuyla doldu. Bir açıdan bu da bir başka doğum haberiydi aslında. Yeni demokrasimizin doğuşunun haberiydi bu. Yarın yeni demokrasinin yeni kapısı açılıyor, saat 17.00’de. AK Parti, CHP, MHP yan yana yeni Türkiye’yi müjdeleyecekler milyonlara. İnşallah bu inancımda yanlış çıkmam ama bence bundan böyle Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Siyasete yeni üslup gelecek, demokrasi bize anlatıldığı gibi işlemeye başlayacak. Daha anlamlı, daha huzurlu gelecek için gönül rahatlığıyla, özgürce diyaloglar açacağız. 21’inci yüzyılın en güçlü ülkesi olabilecek seküler, modern, demokratik ve Müslüman ülkeyi hep birlikte el ele kuracağız. Ben bugün oğlumun yaşayacağı bir ülke için ilk kez bu kadar umutluyum. Eskiden de umudumu korumak istediğim her durumda beni hayal kırıklığına iten, kötümser yapan bir olay mutlaka olurdu. Şimdi ise biz hep birlikte durduğumuzda hemen her şeyi başarabileceğimizi gördüğümden artık kötümserliğe, moral bozukluğuna yenilmeyeceğim. Sağ olun, var olun siyasi parti liderlerimiz. Sizlere oy veren bizlere bu güzel günleri yaşattığınız için... Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ayrı teşekkür etmeliyim. O da demeçleri ve tavrıyla bu güzel manzaranın ortaya çıkmasını sağladı.
GÖNLÜM İSTERDİ Kİ...
Yenikapı’da özellikle HDP’nin de olmasını doğrusu gönlümden istiyordum. Bu partiye karşı neden kırgınlık var bunu tamamen anlamak ve buna katılmakla birlikte, ona oy veren Kürt vatandaşlarmızın yarın o meydanda temsilcilerini görmek isteyeceklerine eminim. Önümüzdeki günlerde HDP’yi de bu tür süreçlere dahil etmek için gereken görüşmelerin yapılmasını, diyalogların açılmasını umuyorum.

15 TEMMUZ GECESİ
15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlıkları artık biliyoruz. Sıradan insanların vatan söz konusu olduğunda nasıl birdenbire süper kahramanlar haline geliverdiklerini gördük, ama işin bir boyutu eksik kalıyordu. Darbeyi öğrenen vatandaş gerçekten o gece neler hissetti gece nasıl geçti?
Habertürk Televizyonu’nda Ece Üner 4 Ağustos akşam haberlerinde gerçekten çok iyi bir iş çıkardı ve 15 Temmuz gecesi hakkında yapılan ilk kamuoyu araştırmalarının sonucunu açıkladı. Ece Üner’i en iyi haber spikeri seçtiren özellik de budur işte: Haberin geri planına, bilinmeyen yönlerine inmesini bilir ve bunu daima yapar. O anketlerden çıkan bir sonuç benim çok ilgimi çekti.
Halkın büyük çoğunluğu darbeden FETÖ’yü sorumlu tutuyor, bu zaten hissedilebiliyor o yüzden bu sonuç sürpriz değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar