Dağkapı ruhu

Devlet doğru bir karar vererek Yenikapı’da sergilenen birlik ve beraberlik ruhunu Doğu ve Güneydoğu’da da sergilemeye girişti. Bu doğru bir karardır; çünkü 15 Temmuz’dan sonra doğan yeni ruhun ülkenin sadece...

Devlet doğru bir karar vererek Yenikapı’da sergilenen birlik ve beraberlik ruhunu Doğu ve Güneydoğu’da da sergilemeye girişti.

Bu doğru bir karardır; çünkü 15 Temmuz’dan sonra doğan yeni ruhun ülkenin sadece batısında kalıyormuş gibi bir izlenim verilmesi hem hayati sonuçlar doğuracak düzeyde yanlış bir gelişme olurdu, hem de FETÖ’cü darbecilerin ülkeyi bölmeye, karıştırmaya yönelik hedeflerine istemeden de olsa yardımcı olunabilirdi.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerini içine alacak bir Dağkapı ruhu oluşturulması fikri hem makul hem de uzun vadeli güzel bir strateji ürünüdür.

Konuyla ilgili haberlere göre AK Parti, bu ruhun sergileneceği mitinglere CHP ve MHP’yi de davet edecekmiş.

Yenikapı öncesinde de dediğimiz gibi bu durum yeni Türkiye ruhuna ve ülkemizin yeni yönüne uygun olan tavrın yeniden sergilenmesi demektir ve bu yüzden de gönülden desteklenmelidir.

HDP’NİN DIŞLANMASI DOĞRU MU?

Tüm bu gelişmelere ve oluşan denklemlere baktığımızda yaratılmak istenen Dağkapı ruhunda önemli bir boyutun eksik olduğu göze çarpıyor.

Doğrusu bu eksiklik Yenikapı’da da göze çarpıyordu, ama konu Doğu ve Güneydoğu olunca eksiklik daha da çarpıcı şekilde ortaya çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar