Bu sabah Amerika

Tarihinin en zorlu, en acımasız, en karmaşık seçiminden sonra Amerika bugün ne tür bir sabaha uyanacak? Bu sorunun yanıtını net verenlerin sayısı çok az. Kendi tuttuğu taraf kazansa dahi cevabı vermekte zorlanıyor...

Tarihinin en zorlu, en acımasız, en karmaşık seçiminden sonra Amerika bugün ne tür bir sabaha uyanacak? Bu sorunun yanıtını net verenlerin sayısı çok az. Kendi tuttuğu taraf kazansa dahi cevabı vermekte zorlanıyor herkes.

Aslında “Morning in America” (Amerika’da Sabah), Ronald Reagan’ın ikinci seçim kampanyasında kullandığı son derece optimist bir reklam kampanyasıydı. O reklamda “Amerika’da yine sabah” denilerek işe giden insanlar neşe içinde, gelecekten korkusuz gösteriliyordu.

Sabah hem insanlar hem de ülke için bir başlangıç, güzel geleceğe açılan yelken zamanı olarak gösteriliyordu.

Amerika o günlerde, çok uzak da değil 1984’te umut dolu, geleceğe güzel bakan bir ülkeydi. Şimdi ise kötümserlik, her türlü belirsizlik sarmış etrafı.

O reklamın bugün değil oynatılması, çekilmesi bile düşünülemez herhalde. Bugün kim başkan olursa olsun onun bu durumu kolay toparlayabileceğine kimse inanmıyor.

BAŞKANIN EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Bugün ilerleyen saatlerde Amerika’nın yeni seçilmiş başkanının devlet eğitimi başlayacak.

Yeni başkana devletin her türlü gizli bilgisi, ilgili birimi tarafından verilecek. Devletin en derin, en hassas konuları tek tek öğretilecek.

Bu öğretme işinin eğer Trump başkan seçilirse hayli zorlu geçeceği biliniyor. Hillary Clinton seçilirse o bu konularda zaten bilgili olduğundan süreç çabuk atlatılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar