Beyaz sayfa Türkiye’sinin fotoğrafı

ürkiye’nin kendisine bir beyaz sayfa açmaya ihtiyacı olduğunu, bir beyaz sayfa koalisyonuna gerek olduğunu ilk kez 15 Haziran 2015’te yazmıştım. Son olarak konuya 26 Temmuz’da (3 gün önce) “Beyaz sayfa...

ürkiye’nin kendisine bir beyaz sayfa açmaya ihtiyacı olduğunu, bir beyaz sayfa koalisyonuna gerek olduğunu ilk kez 15 Haziran 2015’te yazmıştım. Son olarak konuya 26 Temmuz’da (3 gün önce) “Beyaz sayfa koalisyonu” başlıklı yazıda bu köşede dönerek toplumun da arzusunun bu olduğunun artık belli olduğunu ve bu olabildiği takdirde Türkiye’de her şeyin çok güzel olacağını söylemiştim.

Dün AK Parti Genel Merkezi’nin bu görüntüsünü meslekdaşım Ümit Turpçu çekti.

Bu görünüm, binlerce sayfalık bir kitapla bile zor anlatılacak bir durumu gösteriyor.

Tüm partiler, her görüşten insan, Türkiye’de artık diyaloğun, barışın, huzurun olmasını istiyor ve bunun ne kadar arzulandığını da ortaya koyuyor. (Beştepe zirvesinden sonra 15 Temmuz’da yaşadığımız büyük travmaya rağmen gündelik yaşamımızda hayatımızda nasıl bir rahatlama var, bunu siz de hissetmiş olmalısınız.)

Beştepe’ye CHP ve MHP liderlerinin gidip Cumhurbaşkanı ile el sıkışarak konuşmaları bir dönüm noktasıydı. Bu fotoğraf da başka bir dönüm noktasını gösteriyor.

Bence AK Parti tekrardan tarih yazmaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar