Beyaz Saray zirvesi

Amerikan basın vizemi ilk kez 1992 yılında aldım. Yani 25 yıldır aralıklarla da olsa bu ülkede gazetecilik yapmaktayım. Birçok başkanla Türkiye başbakanı arasındaki Beyaz Saray zirvesini izlemişliğim...

Amerikan basın vizemi ilk kez 1992 yılında aldım. Yani 25 yıldır aralıklarla da olsa bu ülkede gazetecilik yapmaktayım.

Birçok başkanla Türkiye başbakanı arasındaki Beyaz Saray zirvesini izlemişliğim vardır.

Ancak bunca yıldır hiç bu defa olduğu kadar korktuğumu hatırlamıyorum.

Çünkü bugüne kadarki başkanların hemen hepsi rasyonel veya en azından görünürde rasyonel olmaya çalışan insanlardı.

Aralarında deli olanlar vardıysa (ki bundan kuşkum var), deliliklerini etrafa fark ettirmeden yaşamayı başarıyorlardı. Bugün ise durum hayli değişik. Beyaz Saray katastrofik bir durumda. Kimin ne dediği belli değil.

Başkanın kelime hazinesi dört beş kelimeye inmiş durumda. Sadece konuşurken değil maalesef düşünürken de sadece dört kelimeyi kullanıyor.

Anlayacağınız Oval Ofis’teki entelektüel düzey, Ivanka’nınkinin bile altına düşmüş durumda.

Durum öyle kötü ki Beyaz Saray’da Jared Kushner’e sanki o bir Heidegger’miş muamelesi yapılıyor.

HİÇBİR KONUDA DÜŞÜNÜLMÜYOR

Beyni sadece dört kelimeyi kullanmaya alıştığından Amerikan yönetiminde şu an hiçbir konuda genel bir strateji bulunmuyor. Sadece dört kelime kullanılarak strateji oluşturulamadığından olsa gerek bugün dünyanın en güçlü ülkesi olsa bile stratejisi bulunmayan, sadece absürd biçimde gündelik taktiklerle yönetilen bir ülkeyle karşı karşıyayız.

Obama gecelerini kendisine yollanan raporları okumakla geçirdi. Şimdiki başkan ise neredeyse tüm gecesini övüleceğinden emin olduğu televizyon kanalları arasında gezinmekle geçiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar