Ben bayram müjdeme hazırım

Türkiye’ye karşı resmen deklare edilmemiş savaş açanların gözle görünen savaş taktikleri, ellerinde maşa olan terör örgütlerini kullanmak. Bu, işin görünen yanı. Bir de görünmeyen...


Türkiye’ye karşı resmen deklare edilmemiş savaş açanların gözle görünen savaş taktikleri, ellerinde maşa olan terör örgütlerini kullanmak. Bu, işin görünen yanı. Bir de görünmeyen yanı var ki bence o bize uzun dönemde çok daha acı ve zarar verebilir.
Evet, teröre hep birlikte karşı duracağız, mücadele edeceğiz, bunlar tamam da hemen bugün yapılması gereken başka hayati işlerimiz de var. Türkiye’ye resmen deklare edilmemiş bir savaşı açanlar, bugünlerde beyinlerimizi teslim alma stratejisi de güdüyorlar.
Üzerinde konuşmamız, diyaloglar açmamız ve uzlaşmamız gereken acil konular varken bizi sadece terör üzerine konuşturarak beyinlerimizi teslim almaya uğraşıyorlar.

BAŞARMAMIZ İÇİN
Bunu sakın eleştiri olarak söylediğimi sanmayın, akşamları açın bütün kanalları ya 15 Temmuz darbe girişimi ya da terör örgütleri konuşuluyor. Bu kaçınılmaz, çünkü bu talep ediliyor, insanlar günlük yaşamlarında sadece bu konuyu düşünüp konuşuyor.
Dediğim gibi bu belki kaçınılmazdır ama bu durumun bizleri uzun vadede yenilgiye itebileceğini de düşünmemiz ve beyinlerimizi onlara teslim etmememiz gerekiyor.
Bakın aralarındaki doğal görüş farklılıklarını bir kenara koyan tüm siyasi partilerimiz ve Cumhurbaşkanı’mız ne diyor: “Türkiye bu savaşı ancak birlik ve beraberlik içinde atlatabilir.” Eskinin kavgaları bir kenara bırakılıp asgari müştereklerde, makul olanda uzlaşma isteği tüm partilerde ve devletin zirvesinde bulunuyor. Bu şu anda var ve halkın verdiği büyük destek de gösteriyor ki Türk insanı uzun zamandır bu ortamı istiyormuş.
Yaşamakta olduğumuz tüm belalara, acılara rağmen eğer içimizde yine de bir umut, güzel bir gelecek beklentisi varsa bunun nedeni, bugün oluşan uzlaşı ve diyalog ortamı ile asgari müştereklerde buluşmanın sürdürüleceği vaatleridir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar