Asıl savaş şimdi başlıyor

Amerika’nın kodlarını iyi bildiğim, Washington’un gerçekte nasıl işlediğine aşina olduğum ve birçok durumda Kongre’nin Başkan Obama’dan daha önemli olabildiğini bildiğim için...

Amerika’nın kodlarını iyi bildiğim, Washington’un gerçekte nasıl işlediğine aşina olduğum ve birçok durumda Kongre’nin Başkan Obama’dan daha önemli olabildiğini bildiğim için, önceki gün kendi sitelerinde ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin oturumunu izledim.

Oturumun konusu, darbe girişimi sonrası Türkiye’deki gelişmelerdi. Baştan sona bütün dikkatimle dinledim ve “duyduklarım, gördüklerim korkunçtu”. Bunu başka kelimelerle anlatamayacağım, gerçekten korkunçtu orada konuşulanlar ve tavırlar.

YEREL TEPKİ YETMEZ

Evet hemen otomatik tepki olarak söylenenler doğru olabilir. Orada Türkiye düşmanları, FETÖ yanlıları ağırlıkta olabilir, hatta oturumu yöneten Amerikan senatörü de FETÖ yanlısı olabilir. Diyelim ki herkeste Türkiye’ye kaşı düşmanlık olsun.

Ama sonunda da bazı şeyler maalesef söyleniyor ve bunlar Amerikan devletinin dış politikasına en fazla etki edecek bir komisyonunda anlatılıyor, tartışılıyor.

Bizler olayları Türkiye’de bir şekilde anlatıyoruz. Devamlı aynı şeyleri tekrarlıyoruz ve evet Türk’ün Türk’e propagandası sayılacak şekilde davranıyoruz. Ama bazı önemli merkezlerde Türkiye aleyhine, bu ülkenin liderliğinin aleyhine söylemler oluşturuluyor ve evet görüyorum ki bu söylemler oralarda hâkim olmaya da başlıyor. Anlayacağınız “global bir ideolojik savaş içindeyiz”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar