Araştırmacı gazeteci illetine yakalandı

Rusya ile ABD arasında son Suriye ateşkesi planına ilişkin görüşmeleri yerinde izlemeyi çok isterdim. Bir gazetecinin böyle bir şeyi neden isteyebileceğine dair aklınıza şu alternatifler gelebilir:Bu gazeteci olayı...

Rusya ile ABD arasında son Suriye ateşkesi planına ilişkin görüşmeleri yerinde izlemeyi çok isterdim. Bir gazetecinin böyle bir şeyi neden isteyebileceğine dair aklınıza şu alternatifler gelebilir:
Bu gazeteci olayı yerinde izlemek istiyor çünkü;
1- O çok ciddi bir gazeteci.
2- Suriye’yle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor, Suriye’ye çok önem veriyor.
3- Özgür Suriye Ordusu’ndan yana tavır almanın bir gazetecinin onur meselesi olduğuna inanıyor.
4- Bunların hiçbiri.
Benim açımdan doğru cevabın 4’üncü şık olduğunu söylemeliyim.
“Peki durum böyleyse hâlâ neden olayı yerinde izlemek istiyorsun?” diye de sorabilirsiniz.
Okuduğuma göre, çok uzun süren görüşmelerin bir aşamasında dışarıda sabırsızlıkla bekleyen gazetecilere pizza ve votka gönderilmiş. Pizzanın Amerikan delegasyonundan, votkanın da Ruslardan geldiği söylenmiş.
Acaba bu hiç söylenmeseydi, pizzanın Ruslardan geldiğini düşünebilen bir gazeteci olabilir miydi diye de merak ediyor insan. İşte ben tam o anda orada bulunmak ve pizza ile votkayı tüketmek için olayı yerinde izlemek isterdim. Hatta pizza hiç olmasaydı, sadece Rus delegasyonunun gönderdikleri olsaydı bile orada bulunmayı daha çok isteyebilirdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 164 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar