Ameliyat

Dün sol dizimden ameliyat oldum.Babam da yıllar önce benzer bir ameliyat geçirmişti...

Belki inanmayacaksınız ama kendi ameliyatıma korkmak yerine babamın ameliyatı öncesi ve sonrasında yaşananları hatırlayıp onlara tekrar koktum, kendi sorunlarımı böylece unuttum.

***

Babam o günlerde kendi deyimiyle orta yaşlarını yaşıyordu, henüz 90 olmamıştı. Benim bile anne dememin garip kaçacağı yaştaki kızlarla flört ediyordu. Çeşitli uyuşturucular ile deneyler yaptıktan sonra yazılarını yazan William Burroughs gibi davranıyor ama o kitap yazmak yerine kendisine bir hayat yazıyordu. Tehlikeli yaşamın sonunda olacaklar oldu ve bir kaza sonucu bacak ameliyatı için hastaneye yattı.

***

Sabah ameliyata alacaklar ama o bahçeye çıkarılması gerektiğini çünkü pipo içme zorunluluğu olduğunu söyledi. Yaşı haylice fazla olduğu için zaten risk bulunduğunu buna izin veremeyeceklerini söylediler. Ben onun sadece bir deli değil aynı zamanda bir esrarkeş de olduğunu ve birkaç fırt piponun, bir garantisi olmamakla birlikte, onu belki biraz sakinleştirebileceğini söyleyince buna göz yumdular. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar