Görevimiz Tehlike, devlet ve suç

Yaşı yetenlerin bir zamanlar dizisine meftun olduğu, yetmeyenlerin ise daha çok sinema filmi serisi olarak izlediği meşhur Görevimiz Tehlike dizisini ve baş kahramanı ajan Jim’i sanırım hemen herkes hatırlar. Kendisine verilen...

Yaşı yetenlerin bir zamanlar dizisine meftun olduğu, yetmeyenlerin ise daha çok sinema filmi serisi olarak izlediği meşhur Görevimiz Tehlike dizisini ve baş kahramanı ajan Jim’i sanırım hemen herkes hatırlar. Kendisine verilen gizli görevlerin bildirildiği mesajlar hep aynı klişe sözlerle biterdi:

“… Her zamanki gibi eğer bir ajanımız öldürülür ya da yakalanırsa sekreterlik eylemlerinizi inkâr edecektir. Bu plak son turunda kendini imha edecektir. İyi şanslar Jim.”

Şimdi bu nereden aklıma geldi?

Son günlerde, devletimizin görünen yüzünü temsil eden çeşitli kurumlarla ilgili yapılan bir takım eleştiri ve suçlamalara en tepeden en aşağıya verilen tepkilerdeki aşırılık bana bu repliği hatırlattı.

Dünyanın belki de eli en kirli devletlerinden birisinin ABD olduğu malum. Hollywood yapımlarında bu kirliliğin boyutları pervasızca insanların gözüne çoğu kez sokulur. ABD, muhtemelen bu film ve dizilerdeki imajdan çok da rahatsız değil çünkü bir kısmı hayal ürünü bile olsa insanların ve de devletlerin üzerinde ciddi bir etki bırakıyor.

Bazen söylenceler gerçeklerden bile daha üstündür ve tarih bu tür hikayelerle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devleti ele geçirmek lazım!.. 01 Mayıs 2024 | 223 Okunma Üç çocuktan aşağısı kurtarmaz!.. 24 Nisan 2024 | 408 Okunma Belediyecilik mi hayır işletmeciliği mi? 17 Nisan 2024 | 364 Okunma Bugün bayram günü derler 10 Nisan 2024 | 44 Okunma Siyasetçinin işini halk yaparsa!.. 03 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar